Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σάλος με το γλέντι… συνωστισμού στην Αλίαρτο με βουλευτή να ξεκινάει τον χορό…(ΦΩΤΟ)

Εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν σε γλέντι στην Αλίαρτο, κάτι που συνέβη και σε αντίστοιχο στο Γουδή. Οι φωτογραφίες που προκάλεσαν σάλο, ο βουλευτής που έσυρε τον χορό και τα πρόστιμα…

O βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Κουτσούμπας, μίλησε για την παρουσία του στο γλέντι στο Mega και στην εκπομπή Live News και σε ερώτηση αν χόρεψε είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ ξεκίνησα τον χορό».

Mεταξύ άλλων σημείωσε: «Πέρασε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, στην αρχή ήταν όλα καλά. Όταν επανήλθε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είδε ότι δεν τηρούνταν και τους επέβαλλε πρόστιμο και καλά έκανε».

«Εγώ θα είμαι πραγματιστής», τόνισε, «δεν είναι δυνατόν ή πρέπει να τα καταργήσουμε αν θέλουμε να έχουμε πλήρη υγειονομική ασφάλεια ή και κανόνες να θέσουμε, δεν μπορούν να τηρηθούν».

Το γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί προκάλεσε σάλο, καθώς πλήθος κόσμου χόρευε χέρι-χέρι χωρίς να υπάρχουν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρει το tvstar.gr α γλέντια στα Λεύκτρα, στο Νεοχωράκι, όπως και εκείνο στην Αλίαρτο δεν πτόησαν ούτε τα πρόστιμα που επέβαλε υγειονομικό κλιμάκιο της ΠΕΒ αποτελούμενο από υπηρεσιακούς παράγοντες των τμημάτων υγείας και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κλιμάκιο συνοδεία αστυνομικών διαπίστωσαν ελλιπή μέτρα προστασίας στη διεξαγωγή των πανηγυριών και επέβαλαν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Η απάντηση του ΑΟ Υψηλάντη που διοργάνωσε το γλέντι

Ο Αθλητικός Όμιλος Υψηλάντη που διοργάνωσε το συγκεκριμένο γλέντι τοποθετήθηκε, εξηγώντας:

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 1.300 άτομα πράγμα που είναι συμβατό με τις οδηγίες που προβλέπονται αφού η έκταση της πλατείας είναι 4.550 τετραγωνικά μέτρα.

Υπήρχε ελεγχόμενη είσοδος και εποπτεία στο χώρο με ιδιωτική ασφάλεια.

Από την αρχή της εκδήλωσης ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα. Όλο το εθελοντικό προσωπικό του Συλλόγου φορούσε μάσκες και γάντια, υπήρχαν αντισηπτικά στα σημεία που έπρεπε και οι συμμετέχοντες κάθονταν στα τραπέζια με την αναλογία που έπρεπε. Μάλιστα κατά τον πρώτο έλεγχο του αρμόδιου κλιμακίου κρίθηκαν όλα άψογα.

Υπήρχαν συνεχείς συστάσεις στους καθήμενους να μην μετακινούνται.

Ο χώρος για χορό ήταν πολύ μικρός έτσι ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Δυστυχώς κατά τις πρωινές ώρες σε κάποια τραπέζια παρά τις παραινέσεις τις δικές μας και των καλλιτεχνών, μετακινήθηκαν άτομα σε παρακείμενα τραπέζια λόγω των φιλικών και συγγενικών σχέσεων που είναι ανεπτυγμένες σε μικρές τοπικές κοινωνίες σαν τη δική μας.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από το αρμόδιο κλιμάκιο επιβλήθηκε πρόστιμο.

Σε ότι αφορά την παρουσία των βουλευτών και των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εκδήλωσή μας, κάθονταν σε τραπέζια όπως προβλέπεται και μάλιστα η Κα Πούλου αποχώρησε πολύ νωρίς. Οι υπόλοιποι πριν αποχωρήσουν έσυραν το χορό στην αρχή της εκδήλωσης χωρίς να υπάρχει συνωστισμός. Ήταν τιμή για εμάς που παρευρέθηκαν και άδικο να γίνονται στόχος από μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης . Είναι άλλο πράγμα ατομική ευθύνη και τυχόν παραλείψεις κατά την διάρκεια μιας τοπικής εκδήλωσης και άλλο η επίθεση σε ανθρώπους αναγνωρισμένους για την προσφορά τους, χωρίς να έχουν ευθύνη.

Πηγή φωτογραφιών Permissos Νέα

newsbeast.gr

Shares