Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Σάλος με τη διαρροή θεμάτων εξετάσεων της Γ’ Λυκείου στη Κύπρο

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι αφού διαπιστώθηκε η διάδοση ηλεκτρονικού μηνύματος μεταξύ μαθητών και μαθητριών


Διαρροή θεμάτων σε εξετάσεις τετραμήνων στη Μέση Εκπαίδευση διαπιστώθηκε σήμερα στη Κύπρο. Διέρρευσαν τα θέματα των Νέων Ελληνικών της Γ’ Λυκείου, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση με γονείς να διαμαρτύρονται και μαθητές να αρνούνται να μπουν στις τάξεις να εξεταστούν.

Μία περίπου ώρα πριν από την εξέταση κάποιοι μαθητές πήραν στο κινητό τους μήνυμα με το οποίο αποκαλυπτόταν το θέμα που είχε επιλεγεί από τους θεματοθέτες. Όταν έγινε αντιληπτή η διαρροή το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να διενεργήσει την εξέταση με νέα θέματα και με καθυστέρηση μιας ώρας από την προγραμματισμένη.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι αφού διαπιστώθηκε η διάδοση ηλεκτρονικού μηνύματος μεταξύ μαθητών και μαθητριών, με νύξεις και γενικόλογες αναφορές στο εξεταστικό δοκίμιο Νέων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου, αποφασίστηκε προς αποφυγήν οποιασδήποτε σύγχυσης, η εξέταση να διεξαχθεί με τη χρήση του υφιστάμενου αναπληρωματικού εξεταστικού δοκιμίου.

«Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει μικρή καθυστέρηση, αλλά η εξέταση θα διεξαχθεί κανονικά», αναφέρει, προσθέτοντας ότι είχαν ήδη δοθεί οδηγίες στις σχολικές μονάδες για διαχείριση του θέματος και οι εξετάσεις θα διεξάγονταν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση.

 

Έρευνα για να εντοπιστεί η αιτία

Ταυτόχρονα, το Κυπριακό Υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί η υπαιτιότητα «αυτής της ενέργειας», καθώς και τα κίνητρα, «εφ’ όσον μάλιστα δεν πρόκειται για «διαρροή» των ίδιων των θεμάτων της εξέτασης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λοΐζος Κωνσταντίνου δήλωσε ότι τα θέματα διέρρευσαν από το πρωί στη Λάρνακα, με μήνυμα που έστειλε καθηγήτρια προς μαθητές. Επιβεβαιώθηκε ότι τα θέματα που διέρρευσαν ήταν ίδια με το γραπτό που δόθηκε στους μαθητές και το Υπουργείο διέκοψε τη διαδικασία της εξέτασης, αποσύροντας το γραπτό.

«Κυκλοφόρησε μήνυμα. Έστειλε μήνυμα η καθηγήτρια, διέρρευσε μεταξύ των μαθητών και έφτασε σε μας από τους μαθητές. Διέρρευσε νωρίς το πρωί, έχουμε το μήνυμα», ανέφερε. «Εμείς ενημερώσαμε το Υπουργείο από το πρωί, μόλις το μάθαμε, για τη διαρροή», σημείωσε, για να δοθεί μια λύση. Στη συνέχεια, είπε, έγινε επαλήθευση ότι όντως το γραπτό που δόθηκε αφορούσε τα θέματα που διέρρευσαν.

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι πρέπει να τιμωρηθούν όσοι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε και το Υπουργείο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares