Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΣΑΛΟΣ: Έγδυσαν και έψαξαν 8χρονο κορίτσι για να δει τον φυλακισμένο πατέρα της…

Αφού της έβγαλαν και το εσώρουχο της είπαν να σκύψει και να βήξει…

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η απόφαση σωφρονιστικών υπαλλήλων σε φυλακή στη Βιρτζίνια να γδύσουν ένα 8χρονο κορίτσι προκειμένου να του επιτρέψουν να δει τον φυλακισμένο πατέρα του.

Η ενέργεια των σωφρονιστικών υπαλλήλων έγινε γνωστή από τα μηνύματα που έστειλε το κορίτσι στη μητέρα του.

«Είμαι έξαλλη καθώς στη φυλακή με έγδυσαν και αυτό δεν βγάζει νόημα» έγραψε μεταξύ άλλων η 8χρονη στην μητέρα της σύμφωνα με την Virginian-Pilot.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι το κορίτσι απάντησε καταφατικά στην ερώτηση της μητέρας της αν της έβγαλαν και το εσώρουχο.

«Ναι μου έβγαλαν όλα τα ρούχα» έγραψε το κορίτσι.

Το περιστατικό συνέβη στις 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με την φίλη του κρατούμενου πατέρα που συνόδευε την 8χρονη, όταν έφτασαν στη φυλακή τις έβαλαν σε μια σειρά μέχρι να μπουν στο κτήριο.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αρχικά ξεχώρισαν την φίλη του κρατούμενου πατέρα επειδή τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά την μύρισαν και αντέδρασαν. Όπως της είπαν οι υπάλληλοι θα έπρεπε να την ψάξουν εξονυχιστικά. Εκείνη τότε ρώτησε αν το ίδιο θα έπρεπε να γίνει με την 8χρονη και ενώ η αρχική απάντηση ήταν όχι στη συνέχεια – και αφού ρώτησαν έναν αξιωματικό – της ανακοίνωσαν ότι την ίδια διαδικασία θα ακολουθούσαν και για το μικρό κορίτσι.

«Τη είπε ότι θα πρέπει να βγάλει όλα τα ρούχα της αλλίως δεν θα μπορούσε να δεί τον πατέρα της και τότε αυτή έβαλε τα κλάματα» περιγράφει η γυναίκα.

Το αρμόδιο τμήμα της πολιτείας της Βιρτζίνια ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό το οποίο χαρακτήρισε «βαθύτατα προβληματικό».

Τοπικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι το κορίτσι μεταφέρθηκε σε μια τουαλέτα στην οποία την έψαξαν δύο γυναίκες οι οποίες, μεταξύ άλλων, της ζήτησαν να σκύψει και να βήξει.

Η μητέρα της 8χρονης ανακοίνωσε ότι μετά το επεισόδιο δεν θα στείλει ποτέ ξανά την κόρη της να δει τον πατέρα της στην φυλακή.

protothema.gr

Shares