Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Σαδιστής ομογενής στην Αυστραλία κυκλοφορούσε ελεύθερος για 30 χρόνια

Στη φυλακή για την απαγωγή και τον βιασμό δύο έφηβων κοριτσιών οδηγήθηκε ομογενής στην Αυστραλία, ο οποίος κατάφερνε να ξεφεύγει από τη Δικαιοσύνη πάνω από 30 χρόνια. Οι νέες τεχνικές αλά CSI της αστυνομίας αποκάλυψαν την ενοχή του για τα, κατά το δικαστήριο, «άθλια και σαδιστικά» εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε.

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της Βικτόρια, την οποία επικαλείται η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», στις 7 Μαΐου 1987 ο γεννημένος στην Ελλάδα Θεόδωρος Τσάλκος (Theodoros Tsalkos) πλησίασε μια 15χρονη και μια 16χρονη οι οποίες εργάζονταν ως πόρνες και τους είπε ότι είναι μυστικός αστυνομικός. Τις έπεισε να μπουν στο αυτοκίνητό του οδηγώντας τες στα προάστια Ελγουντ και Μπαλακλάβα της Βικτόρια, όπου τις κακοποίησε βάναυσα. Καταδικάστηκε ότι τις βίαζε επί τέσσερις ώρες, χωρίς μάλιστα προστασία, ενώ παράλληλα τις απειλούσε ότι θα τινάξει τα μυαλά τους στον αέρα.

Τα ανήλικα θύματά του

Οι ανήλικες, που είχαν αρχίσει να εκδίδονται στον δρόμο μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, έκαναν καταγγελία στην αστυνομία και υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις. Οι ειδικοί έλαβαν δείγματα από τον κόλπο τους, τα οποία περιείχαν το γενετικό υλικό του δράστη, όμως η ποσότητά του ήταν πολύ μικρή για να γίνει ανάλυση. Οι έρευνες βάλτωσαν, αλλά η αστυνομία κατέψυξε τα δείγματα και τα διατήρησε στο αρχείο της. Το 2020, χάρη σε νέες τεχνικές ανάλυσης των δειγμάτων, απομονώθηκε το DNA του Τσάλκου, ο οποίος συνελήφθη.

Προ ημερών το δικαστήριο της Βικτόρια καταδίκασε τον Τσάλκο σε 13,5 χρόνια φυλάκιση «για απαγωγή, βιασμό και κατάφωρη προσβολή της δημόσιας αιδούς με άτομο κάτω των 16 ετών», όπως αναφέρει η εφημερίδα της ομογένειας. Υποχρεωτικά πρέπει να μείνει στο κελί οκτώ χρόνια και έξι μήνες μέχρι να αποκτήσει δικαίωμα να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους. Στη συνέχεια είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να απελαθεί στην Ελλάδα, καθώς θα ακυρωθεί η βίζα του μόνιμου κατοίκου της Αυστραλίας την οποία διαθέτει.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares