Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Σαχάρα τα Χανιά – Πρωτοφανείς συνθήκες με 29 βαθμούς τέλη Φεβρουαρίου

Κάτοικοι παραπονιούνται για πονοκεφάλους!


Θερμοκρασίες που παραπέμπουν σε καλοκαίρι και συνθήκες «καύσωνα» ειδικά αν μιλάμε για μήνα Φεβρουάριο, βιώνουν τα τελευταία 24ωρα κάτοικοι στα Χανιά.

Μάλιστα στην περιοχή Νεροκούρου το θερμόμετρο σήμερα, Τρίτη (28/2) «έσπασε» όλα τα κοντέρ, καθώς ο υδράργυρος άγγιξε τους 29 βαθμούς Κελσίου, με τους κατοίκους να κάνουν λόγο για ένα πρωτοφανές φαινόμενο.

«Τέτοιες θερμοκρασίες μήνα Φεβρουάριο δεν έχουν προηγούμενο στο νησί. Μπορεί η Κρήτη να είναι γνωστή και για τη ζέστη, όμως το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι η καταγραφή 34 βαθμών Κελσίου, τον μήνα Μάιο. 29 βαθμούς τον Φεβρουάριο δεν έχει ξαναγίνει. Σκεφτείτε ότι και τώρα που έχει πέσει πια η νύχτα, το θερμόμετρο δείχνει 22 βαθμούς», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο GRTimes, ο αντιδήμαρχος ΔΕ Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων, Στυλιανός Μιχαηλάκης.

Όπως συμπληρώνει το γεγονός είχε και επίπτωση στην υγεία των κατοίκων, καθώς πολλοί παραπονέθηκαν για πονοκεφάλους. «Είναι αυτή η μετάβαση και η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας σε επίπεδα καλοκαιριού που έχει δημιουργήσει τέτοιου είδους προβλήματα», προσέθεσε, ενώ σημείωσε ότι τα προγνωστικά μοντέλα συνηγορούν πως το φαινόμενο με θερμοκρασίες Ιουνίου αυτή την εποχή θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες.

Τέλος, σ’ ότι αφορά καλλιέργειες και αν οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να δημιουργήσουν ζητήματα στους αγρότες, ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Ελευθερίου Βενιζέλου, υπογράμμισε πως «κάτι που μου ανέφεραν οι παλιοί αγροκαλλιεργητές του νησιού, είναι πως αυτές τις ημέρες ποτίζουν το αβοκάντο. Κάτι που επίσης δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν. Αναμφισβήτητα δεν είναι καλό αυτό που συμβαίνει και πολύ περίεργο επίσης για την εποχή».

Αναλυτικά οι θερμοκρασίες στα Χανιά
Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη χώρα και την Τρίτη 28/02. Στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή των Χανίων ο υδράργυρος πλησίασε τους 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ και στην Πελοπόννησο αλλά και σε νησιωτικές περιοχές καταγράφηκαν θερμοκρασίες άνω των 22 βαθμών Κελσίου.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία της Τρίτης 28/02 στη χώρα όπως αυτή καταγράφηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενώ ένθετος φαίνεται ο πίνακας με τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες και τους σταθμούς που τις κατέγραψαν.

 

in.gr

Shares