Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Πούτιν: «Η Δύση ετοιμάζει νέες συγκρούσεις γύρω από την Ρωσία»

Τι δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στον απόηχο της ένταξης περιοχών στην Ρωσία…


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, στον απόηχο των ανακοινώσεων για την ένταξη στην Ρωσία των περιοχών Ντονμπάε, Χερσώνα και Ζαπορίζιε, έδειξε πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου… ειρηνικά και όσο και αν υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι η παγκόσμια σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή!

Αυτό γιατί, όπως τόνισε ο «Τσαρ Βλαντ» σε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (CIS), η Δύση επεξεργάζεται σενάρια για την υποκίνηση νέων συγκρούσεων στον χώρο της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών – χώρες πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

«Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει τώρα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τι συμβαίνει στα σύνορα κάποιων άλλων χωρών της ΚΑΚ. Οι κίνδυνοι αποσταθεροποίησης εξακολουθούν να αυξάνονται, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων αποσταθεροποίησης κάθε περιοχής Ασίας-Ειρηνικού», υπογράμμισε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Δύση δεν θέλει να ανεχτεί το γεγονός ότι η μονοπολική ηγεμονία της καταρρέει: «Η μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αδυσώπητα, διαμορφώνεται μια πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, αλλά η Δύση δεν θέλει να το ανεχτεί αυτό».

«Η συλλογική Δύση δημιουργεί νέα και νέα προβλήματα και κρίσεις. Ταυτόχρονα, ασκεί πίεση σε εκείνες τις χώρες που επιλέγουν έναν κυρίαρχο δρόμο ανάπτυξης, σε εκείνες τις χώρες που δεν θέλουν να υπακούσουν, αλλά θέλουν να επιλέξουν ανεξάρτητα και ελεύθερα τον δικό τους δρόμο, το μέλλον τους, προστατεύοντας τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τις αξίες τους», κατέληξε ο Πούτιν.

 

https://twitter.com/i/status/1575508045773283328

 

el.gr

Shares