Παρασκευή , 23 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

S-400: Η ανησυχία της Μόσχας και η τουρκική δέσμευση…

S-400: Η ανησυχία της Μόσχας και η τουρκική δέσμευση...

Για τις ανησυχίες της Ρωσίας αναφορικά με την πώληση των S-400 σε μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ μίλησε Τούρκος ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος γνωστοποίησε τη δέσμευση της Άγκυρας στη Μόσχα…

Η Τουρκία δεσμεύτηκε στη Ρωσία πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτρέψει τους αντιπάλους της να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με το πυραυλικό σύστημα S-400, γνωστοποίησε ο επικεφαλής των τουρκικών Υπηρεσιών Άμυνας, Ισμαΐλ Ντεμίρ.

Ο ανώτερος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις ανησυχίες που είχε εκφράσει η Ρωσία κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, η οποία διοργανώθηκε από τον Οργανισμό SETA στην Ουάσινγκτον, σχετικά με την πώληση των πυραύλων στην Άγκυρα, ένα μέλος του ΝΑΤΟ.

«Ήταν ιδιαιτέρως ανήσυχοι. Ως έθνος, το οποίο σέβεται την υπογραφή του τόσο στη Συμμαχία όσο και με τη Ρωσία, πρέπει να προασπίσουμε τα εκατέρωθεν συμφέροντα και να διασφαλίσουμε πως δεν θα υπάρξει καμία διαρροή (σ.σ. πληροφοριών). Έτσι, δεσμευτήκαμε ότι θα λάβουμε όποιο μέτρο είναι δυνατό» δήλωσε.

Το πυραυλικό σύστημα έχει αποτελέσει σημείο τριβής μεταξύ ΗΠΑ και Άγκυρας. Τον περασμένο μήνα ο Γερουσιαστής Τζον Θουν είχε προτείνει την αλλαγή της αμερικανικής νομοθεσίας ώστε να μπορέσει η Ουάσινγκτον να αγοράσει τους πυραύλους S-400 από την Τουρκία.

Στο σχετικό κείμενο της πρότασης, σύμφωνα με το «Defense News», αναφέρεται πως τα απαραίτητα χρήματα για την αγορά των πυραύλων θα λαμβάνονταν από το ταμείο του στρατού.

Η Άγκυρα είχε απορρίψει την πρόταση.

Πηγή: Sputnik

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares