Τρίτη , 20 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

S-300: Ελληνικό “ματ” με τα ρωσικά όπλα στη “σκακιέρα” με Τουρκία…

S-300: Ελληνικό "ματ" με τα ρωσικά όπλα στη "σκακιέρα" με Τουρκία...

Ελληνικό “ματ” με τα ρωσικά όπλα στην “σκακιέρα” με την Τουρκία. Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 υπογράφηκε η διακρατική συμφωνία με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την “Επέκταση ορίου ζωής Οπλικών Συστημάτων”.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς ΥΠΕΘΑ ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ κ. Κυριάκος Κυριακίδης και ο κ. Ιβάν Γκοντσαρένκο, εκτελεστικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.Αυτό φαίνεται τροφοδότησε περαιτέρω καταρχήν τα σενάρια που αφορούν στο πρόγραμμα υποστήριξης του ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορικού συστήματος S-300.

Δυο πυροβολαρχίες S-300PMU-1, καθώς και τα TOR-M1 και OSA-AKM, για τα οποία όπως είχε γράψει στις 19 Ιανουαρίου το OnAlert, είχε ανασυγκροτηθεί η επιτροπή διαπραγματεύσεων. Επίσης, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν BMP-3, αερόστρωμνα αποβατικά πλοία Zubr, καθώς επίσης αντιαρματικά πυραυλικά συστήματα Fagot.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στις 20 Noεμβρίου 2017 είχε πραγματοποιηθεί στη ΓΔΑΕΕ, συνάντηση μεταξύ του Διευθυντή ΔΑΠΚΣ και επιτελών αυτής και των κ. Vladimir Goncharov, Υποδιευθυντή του τμήματος Marketing της εταιρείας «JSC Rosoboronexport» και κ. Alexey Skraga, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας «Belspetsnveshtechnika» και εκπροσώπων της. Όπως είχε γινεί γνωστό η συνάντηση είχε διεξαχθεί κατόπιν αιτήματός τους, και εξέτασαν την Εν συνεχεία Υποστήριξη των Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς των αερόστρωμνων του Πολεμικού Ναυτικού, τύπου ZUBR.

onalert και newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares