Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ρουμανία: Καθιερώνεται η «Ημέρα κατά της βίας εναντίον χριστιανών»…

Σήμερα, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, είναι η πρώτη φορά που εορτάζεται στη Ρουμανία η εθνική ημέρα για την ευαισθητοποίηση για τη βία εναντίον των χριστιανών. Ο πρόεδρος της Ρουμανίας ανακήρυξε με νόμο στις 16 Ιουλίου την 16η του Αυγούστου ως «Εθνική Ημέρα για τον Εορτασμό των μαρτύρων του Μπρανκοβένι και την ευαισθητοποίηση για τη βία κατά των Χριστιανών».

Ο ρόλος αυτής της ημέρας είναι να ενημερώσει το κοινό, ειδικότερα τους νέους, για το ρόλο του Χριστιανισμού στην ιστορία της Ρουμανίας και για τη φύση και την έκταση των χριστιανικών διώξεων, που συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

«Ο Μάρτυρας είναι η τέλεια απόδειξη της αγάπης του Χριστού και ένα παράδειγμα στην ιστορία του ρουμανικού χριστιανισμού είναι οι μάρτυρες από το Μοναστήρι στο Μπρανκοβένι της Ρουμανίας» δηλώνει το Πατριαρχείο Ρουμανίας το οποίο χαιρετίζει την διακήρυξη της εθνικής αυτής ημέρας.

«Η αφιέρωση μιας εθνικής ημέρας για τον εορτασμό του μαρτυρίου τους πρέπει να είναι μια ευκαιρία για εμάς να συνειδητοποιήσουμε την βία κατά των Χριστιανών. Σήμερα, αυτή η βία παίρνει διάφορες μορφές δίωξης, από την Χριστοφοβία των νέων ιδεολογιών, έως τις εκτελέσεις ανθρώπων που δεν έχουν άλλη ενοχή από εκείνη του ότι είναι Χριστιανοί» τονίζει το Πατριαρχείο ενώ παροτρύνει την «αναμνηστική ανάκαμψη του χριστιανικού μαρτυρίου, την υπεράσπιση και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας ως θεμελιώδες δικαίωμα του ατόμου».

Σήμερα πραγματοποιούνται διάφορες δημόσιες εκδηλώσεις «ως ένδειξη συνειδητοποίησης από τους Ρουμάνους πολίτες για τη βία και τη δίωξη που υφίστανται και εξακολουθούν να υφίστανται σήμερα οι Χριστιανοί στον κόσμο.»

Απόψε, η Εκκλησία του Βουκουρεστίου θα φωτιστεί με κόκκινο χρώμα καθώς και πολλά κτίρια στην πρωτεύουσα.

ope.gr

Shares