Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τρεις φορές πάνω η κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η δόση κεταμίνης που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα ήταν τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο που έχει καταγραφεί σε 114 θανάτους από την ουσία αυτή

Τρεις φορές πάνω η κεταμίνη που βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, σε σχέση με τις αντίστοιχες περιπτώσεις θανάτων με την ουσία αυτή.

Συγκεκριμένα στη διεθνή βιβλιογραφία, έχουν καταγραφεί 114 θάνατοι από κεταμίνη όπου η χορήγηση κατά μέσο όρο ήταν τρεις φορές λιγότερη από εκείνη που δόθηκε στο άτυχο κορίτσι.

Φως στην υπόθεση και τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας αναμένεται να ρίξει ο ιατροδικαστής Σωτήρης Γκουζιάνης, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η 9χρονη «έφυγε» από υπερβολική και θανατηφόρα δόση κεταμίνης. Επιπλέον στα ασφαλή συμπεράσματα θα βοηθήσει και ο καθηγητής τοξικολογίας Νίκος Ράικος, ο οποίος ανίχνευσε την κεταμίνη στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος της Τζωρτζίνας.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην εισαγγελική του πρόταση παραπέμπει τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε και την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης για την κατηγορουμένη, η οποία παραμένει στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Από τη μεριά του ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωσή του, αποκαλεί την πρόταση ως «πιθανολόγηση» και τονίζει ότι η απόφαση είναι στα χέρια των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων.

 

newsbomb.gr

 

Shares