Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το αίτημα αποφυλάκισης, οι νέες μηνύσεις και η παρέμβαση των ιατροδικαστών

Αίτημα αποφυλάκισης και μηνύσεις από Κούγια σε Καρακούκη και Καλόγρηα – Η παρέμβαση για την Πισπιρίγκου μεταξύ Δημακοπούλου και Λέων.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης ενώ την ίδια ώρα ο συνήγορος υπεράσπισης της, Αλέξης Κούγιας, εξαπολύει νέα επίθεση στους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης για την Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τις δολοφονίες των τριών παιδιών της. Ο γνωστός ποινικολόγος υποστηρίζει πως οι κατηγορίες σε βάρος της πελάτισσάς του έχουν καταρρεύσει και ζητάει να ανοίξει για την 34χρονη ο δρόμος της ελευθερίας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε συλληφθεί στις 31 Μαρτίου του 2022 στην Πάτρα και από τότε βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Ο Αλέξης Κούγιας εστιάζει στους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της Ίριδας την Άνοιξη του 2021. Για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί στο εδώλιο στις 31 Ιανουαρίου, με τον Μάνο Δασκαλάκη να είναι εκείνος που αναμένεται να καταθέσει πρώτος. Ο πρώην σύζυγος της 34χρονης στηρίζει τις κατηγορίες και ζητάει δικαίωση στη μνήμη των κοριτσιών του.

Εδώ και μήνες ο Αλέξης Κούγιας τονίζει πως η υπόθεση της Τζωρτζίνας έφτασε σε δίκη, πριν εκείνος αναλάβει την κατηγορούμενη. Για τη Μαλένα και την Ίριδα, αναφέρεται και πάλι στις εκτιμήσεις μιας ομάδας ιατροδικαστών που όπως επισημαίνει καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα κορίτσια πέθαναν από παθολογικά αίτια.

Ο Αλέξης Κούγιας υπογραμμίζει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα και κάθε επιπλέον μέρα που περνά στη φυλακή, διαπράττονται αδικήματα. Όπως λέει ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, η 34χρονη έχει καταρρεύσει και ζητάει την άμεση αποφυλάκισή της. Για τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα που συνέταξαν το κοινό πόρισμα, αναφέρει πως ήδη έχουν κατατεθεί σε βάρος τους μηνύσεις.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια
«Σήμερα, συνεργάτης του γραφείου μας, λόγω της απασχολήσεως του κου Κούγια στα δικαστήρια, κατέθεσε ενώπιον της 35 ης Τακτικής Ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών αίτημα της Σ.Π. για την άμεση απελευθέρωσή της, αφού μετά τις νεκροψίες – νεκροτομές και τις επακολουθήσασες ιατροδικαστικές εκθέσεις των κ.κ. τακτικών ιατροδικαστών Τσάκωνα, Τσιόλα (προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών), την πραγματογνωμοσύνη για την Μαρία- Ελένη του τακτικού ιατροδικαστή Πειραιώς κου Τσαντιρη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Λαρίσης κου Κραββαρίτη, τη μαρτυρική κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστή Πελοποννήσου και παθολογοανατόμου κου Μεσογίτη, τη μαρτυρική κατάθεση και την προηγηθείσα έκθεση της ιατροδικαστή του πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Δημακοπούλου, τη νέα μαρτυρική κατάθεση του ιατρού – παθολογοανατόμου του ΚΑΤ κου Ευτυχιάδη, ο οποίος στην ουσία ανακάλεσε την αρχική του κατάθεση, αλλά και την πρώτη παθολογοανατομική του έκθεση, αλλά κυρίως την από 20/1/2023 επτάωρη συμπληρωματική κατάθεση της κας Αγγελικής Τσιόλα επί όλων των ιατρικών επιστημονικών προσεγγίσεων, δηλαδή μετά από όλες τις παραπάνω καταθέσεις και εκθέσεις που έχουν κατεξευτελίσει επιστημονικά την έκθεση ιδεών, χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και χωρίς καμία βιβλιογραφία, των αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών Αθηνών κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα, είναι επιβεβλημένη και χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση η άμεση αποφυλάκιση τα κας Σ.Π.

Βρίσκεται προσωρινά κρατούμενη για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας εις βάρος των άτυχων παιδιών της, της Μαρίας – Ελένης και της Ίριδας, αφού πλέον η εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου έχει καταρρεύσει και κάθε λεπτό που συνεχίζεται η προσωρινή κράτηση, διαπράττονται τα αδικήματα της καταχρήσεως εξουσίας, της παραβάσεως καθήκοντος και της παρανόμου κατακρατήσεως και εγκαθιδρύεται το ουσιαστικό και νομικό υπόβαθρο της καταθέσεως αγωγών κακοδικίας και της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδος.

Πειθαρχική αναφορά αλλά και μήνυση και αγωγή κατά των κ.κ. Καρακούκη – Καλόγρηα για τα αδικήματα της παραβάσεως καθήκοντος, της ψεύδους καταμηνύσεως, της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψεύδους καταθέσεως θα καταθέσει την επόμενη εβδομάδα το δικηγορικό μας γραφείο κατ’ εντολή της κας Σ.Π. για την στερούμενη παντελώς επιστημονικού υποβάθρου, κατά παγκόσμια ιατροδικαστική πρωτοτυπία, ιατρική γνωμοδότησή τους και τις μαρτυρικές τους καταθέσεις».

Βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ Δημακοπούλου και Λέων – Η παρέμβαση για την Πισπιρίγκου
To βράδυ της Παρασκευής ο ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ζητώντας προσοχή από όλους και καλώντας τον Γρηγόρη Λέων και όσους έχουν αμφιβολίες για τα λεγόμενά της στο δικαστήριο.

Όπως είχε προαναγγείλει από το τρέιλερ της εκπομπής, η Αγγελική Νικολούλη ασχολήθηκε, μεταξύ, άλλων και με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου και των τριών θανάτων των παιδιών στην Πάτρα.

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, για τον οποίο και κατηγορείται και έχει κριθεί προφυλακιστέα, ξεκινάει στις 31 Ιανουαρίου με τον Μάνο Δασκαλάκη να είναι ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας που θα καταθέσει εναντίον της πρώην – πλέον – συζύγου του.

Το θέμα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα και στο στούντιο του «Τούνελ» βρέθηκε και ο Γρηγόρης Λέων, ο οποίος για ένα πολύ μεγάλο διάστημα είχε συνδέσει το όνομά του με την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά η Ουρανία Δημακοπούλου, ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας, η οποία παρά τις αρχικές της δηλώσεις, πλέον στέκεται στο πλευρό της κατηγορουμένης, με την εκ διαμέτρου αντίθετη δήλωση από την αρχική της, ότι η κεταμίνη που δόθηκε στην Τζωρτζίνα δεν ήταν θανατηφόρα.

Η ίδια ζήτησε προσοχή και αυτοσυγκράτηση στα όσα λέγονται εναντίον της, για την στροφή της στην υπόθεση, δηλώνοντας:

«Δεν είναι η Δημακοπούλου που αλλάζει γνώμη, η επιστήμη δίνει την γνώμη της η οποία είναι συγκεκριμένη».

Μάλιστα στη διάρκεια της παρέμβασής της εκτυλίχθηκε μία μικρή αψιμαχία μεταξύ της κ. Δημακοπούλου και του Γρηγόρη Λέων, όταν ο ιατροδικαστής έστρεψε τα βέλη του κατά της κ. Δημακοπούλου, χωρίς να την κατονομάσει, διερωτώμενος πως άλλαξε γνώμη.

Η ιατροδικαστής απάντησε πως, «Στην αρχή διαβάσαμε πέντε ιατροδικαστικές εκθέσεις οι οποίες όμως δεν είχαν αναλυθεί. Δεν είχαμε πρόσβαση στις φωτογραφίες της αστυνομίας. Όταν ένας ιατροδικαστής δει τις φωτογραφίες της ΥΔΕΖΙ (σ.σ. Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) και συνεχίζει να επιμένει ότι μιλάμε για ισχυρή πίεση και απόφραξη και ανθρωποκτονία, μπαίνει στα όρια του κινδύνου».

Κλείνοντας η Ουρανία Δημακοπούλου ζήτησε την προσοχή όλων, ενώ σημείωσε πως η πραγματογνωμοσύνη της και όσα έχει να καταθέσει θα ακουστούν στο δικαστήριο.

Το εν λόγω γεγονός πάντως έκανε μεγάλη εντύπωση τόσο στην Αγγελική Νικολούλη όσο και στους καλεσμένους της, καθώς η απάντηση της κ Δημακοπούλου σε όλες τις ερωτήσεις που δέχθηκε, ήταν να προσκαλέσει όποιον της απηύθυνε τον λόγο στο δικαστήριο προκειμένου να ακούσει όσα έχει να πει.

newsbomb.gr

Shares