Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Σταυρώνει» με ερωτήσεις ο Κούγιας τον Δασκαλάκη

«Βροχή» ερωτήσεων στον Μάνο Δασκαλάκη υποβάλει ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας το Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, αλλά και τους λόγους για τους οποίους, κατά το μάρτυρα, οδήγησαν την εν διαστάσει σύζυγο του, Ρούλα Πισπιρίγκου, στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Καθ´ όλη τη διάρκεια της εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκη, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθεί σιωπηρή τη διαδικασία, ενώ σήμερα δεν κρατάει φωτογραφία της κόρης της, όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, άρχισε την εξέταση του μάρτυρα από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο. Ο μάρτυρας είπε πως η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της τον περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο.

Μάλιστα, ο μάρτυρας είπε πως τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, του έστειλε μία φωτογραφία λέγοντας του πως έκανε εμετό, ωστόσο δε φαινόταν κάτι τέτοιο.

Αλ. Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ.Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.

Αλ. Κουγιας: Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Μ. Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Αλ. Κούγιας: Είναι τιμή σας που το λέτε. Πως υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Αλ. Κούγιας: Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες μου.

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Αλ. Κούγιας: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα.

Η Τζωρτζίνα παρέμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μέχρι να υποστεί την ανακοπή. Ο Μάνος Δασκαλάκης απαντώντας στις ερωτήσεις του Αλ. Κούγια είπε πως η Τζωρτζίνα δεν του απάντησε για το τι είχε και κοίταζε τη μητέρα της:

Αλ. Κούγιας: Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης: Κοίταγε την μητέρα της για να απαντήσει.

Αλ. Κούγιας: Ρωτήσατε τι έχει;

Μ. Δασκαλάκης: Την ρώτησα τι έχει, μου είπε “δεν ξέρω” και κοίταγε την μητέρα της.

Αλ. Κούγιας: Πόσο καιρό έμεινε στο Καραμανδάνειο;

Μ. Δασκαλάκης: Τέσσερις ημέρες

Αλ. Κούγιας: Πότε μπήκε;

Μ. Δασκαλάκης: 8/4/21

Αλ. Κούγιας: Με τους γιατρούς μιλήσατε;

Μ. Δασκαλάκης: Ναι, είπαν ότι θα κάνουν εισαγωγή προληπτικά επειδή λίγες ημέρες πριν είχε “φύγει” Ίριδα.

Ο Αλέξης Κούγιας διερωτήθηκε εάν η μητέρα της, είχε «δασκαλέψει» την Τζωρτζίνα, δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα με τον Μάνο Δασκαλάκη να απαντά: «Όταν πας και μιλάς στο παιδί σου, με το οποίο είστε αχώριστοι, και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει».

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του, Αλέξη Κούγια, είπε πως το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση, ενώ στη συνέχεια, η εκδίκηση. Ο μάρτυρας απάντησε και για το θάνατο της Μαλένας, λέγοντας πως οι γιατροί τους είχαν πει πως θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα με τη μητέρα της για χημειοθεραπείες και εκείνος έπρεπε να επιστρέψει στην Πάτρα.

Αντικαταστάθηκε ένας ένορκος
Με την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε πως ένας εκ των ενόρκων της σύνθεσης αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος που ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.

 

newsIT.gr

Shares