Πέμπτη , 30 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα ανατρεπτικά στοιχεία και μαρτυρίες από γιατρούς

Ρούλα Πισπιρίγκου:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στο εδώλιο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και τα στοιχεία συνεχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Τι λέει η παθολογοανατόμος από τα Γιάννενα…

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει πως είναι αθώα και πως στήθηκε μια πλεκτάνη για να βρεθεί στη φυλακή. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη. Γιατροί που έπαιξαν ρόλο στα δραματικά γεγονότα έχουν δώσει μια σειρά από νέες καταθέσεις που αναμένεται να αξιολογηθούν. Σε αυτές τόσο για την Μαλένα όσο και για την Ίριδα, μιλούν για ασφυκτικό θάνατο. Για εγκληματικές ενέργειες δηλαδή και όχι για θανάτους από παθολογικά αίτια.

Σε όλες τις περιπτώσεις η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν παρούσα όταν πέθαιναν τα παιδιά της. Ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στη δίκη ότι στηρίζει το κατηγορητήριο επειδή έχει πειστεί πως η 34χρονη είχε εμμονή μαζί του και σκότωνε τα παιδιά για να τον αναγκάσει να επιστρέψει κοντά της. Ο Αλέξης Κούγιας προσπάθησε να αποδομήσει αυτόν τον ισχυρισμό. Με τον 31χρονο να μιλάει για ένα μήνυμα σε μέντιουμ που έστειλε η κατηγορούμενη μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, για να του κάνει «μάγια».

Αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το δείξει. Ένα μήνυμα που ίσως έστειλε η Ρούλα Πισπιρίγκου σε φιλικό της πρόσωπο και εκείνη αποφάσισε να το δείξει στον Μάνο Δασκαλάκη μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση. Εκτός όμως από το μέντιουμ, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα λόγια των γιατρών. Στις καταθέσεις που ήδη έχουν δώσει, για τον θάνατο της Μαλένας το 2019, της Ίριδας το 2021 και της Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022.

Πιο συγκεκριμένα, καθοριστικής σημασίας θεωρούνται στοιχεία που έχουν ανακύψει από νεότερες καταθέσεις ιατροδικαστών και παθολογοανατόμων που είχαν αποφανθεί αρχικά για τις αιτίες θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, αποδίδοντας τους θανάτους τους σε παθολογικά αιτία.

«Πυλώνας» αυτών των γνωματεύσεων ήταν το πόρισμα παθολογοανατόμου από τα Ιωάννινα που είχε αναφέρει με απόλυτη κατηγορηματικότητα ότι η Ίριδα παρουσίαζε «αγενεσία φλεβόκομβου», δηλαδή ανυπαρξία ενός βασικού ιστού για την λειτουργία της καρδιάς της.

Όπως μετέδωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Mega, σε νέα της κατάθεση κάνει λόγο για στοιχεία που οδηγούν και την ίδια σε ασφυκτικό θάνατο, τα οποία όπως επισημαίνει είχε διασπιστώσει από τότε. Επισημαίνει πλέον, ότι από την διεθνή βιβλιογραφία δεν μπορεί να στηριχθεί η θεωρία για την ανυπαρξία φλεβόκομβου.

Επιπλέον αντίστοιχες μεταβολές εντοπίζονται και στις αρχικές εκτιμήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας. Του πρώτου παιδιού που κατέληξε, όταν και πάλι στο δωμάτιο του νοσοκομείου, ήταν μόνο η κατηγορούμενη.

 

πηγή: newsIT.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares