Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μηνύτηρια αναφορά Κούγια για τη διαρροή του παραπεμπτικού βουλεύματος

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου ετοιμάζεται να καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας για την διαρροή εγγράφων σχετικά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου πρόκειται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με τη διαρροή εγγράφων που αφορούν στις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και αφορά το τμήμα βουλευμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών και όλα εκείνα τα μέσα που χρησιμοποίησαν την εισαγγελική πρόταση αλλά και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ κου ΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ κας ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Το δικηγορικό μας γραφείο ενημερώνει ότι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της κας Πισπιρίγκου, την οποία υπερασπίζεται ως γνωστόν ο κος Κούγιας, την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κου Ισίδωρου Ντογιάκου, για τη διαρροή και την παράνομη δημοσιότητα, τόσο της εισαγγελικής προτάσεως προς το Δικαστικό Συμβούλιο, όσο και του παραπεμπτικού βουλεύματος, το οποίο εξέδωσε το Δικαστικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Προέδρου Πρωτοδικών, κου Κασίμη.

Η μήνυσις θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου και αφορά τόσο το τμήμα βουλευμάτων του Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και όλα τα μέσα τα οποία χρησιμοποίησαν τόσο την εισαγγελική πρόταση, όσο και το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σημειωτέον ότι, τόσο το περιεχόμενο της εισαγγελικής προτάσεως όσο και το περιεχόμενο του παραπεμπτικού βουλεύματος, η κα κατηγορουμένη και το δικηγορικό μας γραφείο, τα πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ, πριν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, γιατί είναι αδιανόητο, ενώ υπάρχει ρητή ποινική πρόβλεψη, να διαρρέουν από υπηρεσίες της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Αθηνών, δικόγραφα μιας ποινικής δικογραφίας, πριν καν κοινοποιηθούν στην κα κατηγορουμένη.

Υ.Γ Με την παράνομη αυτή διαρροή έχουν διαπραχτεί τα αδικήματα του άρθρου 251 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση δικαστικού απορρήτου και του άρθρου 259 Π.Κ., δηλαδή η παράβαση καθήκοντος, καθώς επίσης, έχει υπάρξει και παράβαση των ποινικών διατάξεων περί προσωπικών δεδομένων.

Αθήνα, 07.10.2022
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Χ. Κούγιας»

 

newsbomb.gr

Shares