Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Καταπέλτης» ο εισαγγελέας - «H κτητική εμμονή» της Ρούλας και ο «άβουλος Μάνος»

Τη μέθοδο της «εμμονικής» Ρούλας Πισπιρίγκου -όπως την χαρακτηρίζει- περιγράφει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην πρόταση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ζητώντας την παραπομπή της σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός περιγράφει λεπτομερώς κάθε κίνηση της κατηγορούμενης, καταλήγοντας ότι χορήγησε μέσω γαστροστομίας κεταμίνη στο παιδί της, με στόχο να εκδικηθεί το σύζυγο της Μάνο Δασκαλάκη.

«Η απόλυτη βεβαιότητα θανάτωσης του παιδιού από την κατηγορουμένη εντός του νοσοκομείου με τη χρήση της δηλητηριώδους κεταμίνης προκύπτει ανενδοίαστα από το γεγονός ότι αυτή ήταν η μόνη που ήταν δίπλα στο παιδί κατά το χρόνο που υπέστη τη μοιραία καρδιακή ανακοπή. Πέραν της αρχικής εύλογης αδυναμίας επιστημονικής ερμηνείας των αιτίων της εκδημίας του [η οποία λύθηκε μετά τη διακρίβωση τους από τις τοξικολογικές εξετάσεις] η απόλυτη βεβαιότητα θανάτωσης του παιδιού από την κατηγορουμένη επιρρωνύεται περαιτέρω από το ότι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του εκεί όπου φονεύθηκε ουδέποτε του χορηγήθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό κανένα σκεύασμα που να περιέχει την εν λόγω δραστική ουσία, σε καμία μορφή, καθόσον: α] ουδέποτε συνταγογραφήθηκε στη μικρή ασθενή κεταμίνη β] ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου η εν λόγω ουσία γ] δεν υπάρχει καν στο απόθεμα της κλινικής, καθόσον πρόκειται για φάρμακο που δε χρησιμοποιείται από παιδιάτρους και, κατά το θεραπευτικό πρωτόκολλο της ΜΕΘ του νοσοκομείου, δε γίνεται χρήση της ως κατασταλτικό φάρμακο πρώτης επιλογής δ] από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν έχει εκτελεστεί καμία συνταγή με τη συγκεκριμένη ουσία στο όνομα του θύματος, όσο νοσηλευόταν εκεί και ε] κατά τις προσπάθειες ανάνηψης και κατά τη διασωλήνωσή του δεν έγινε χρήση της, καθώς το παιδί δεν πληρούσε καμία ένδειξη χορήγησης οποιουδήποτε κατασταλτικού φαρμάκου» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για τη σχέση του ζευγαριού
Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε εκτενώς στη σχέση του ζευγαριού περιγράφοντας την γνωριμία τους το 2013 σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. «Προφανώς γοητευθείσα από την παρουσία του, η κατηγορουμένη τον αναζήτησε άμεσα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης facebook, μέσω του οποίου επιχείρησε να γνωριστεί μαζί του.(…) Αμέσως με την έναρξη της σχέσης τους η κατηγορουμένη έμεινε έγκυος, ενόσω δε αυτή τελούσε στον 8° μήνα της κύησης το ζεύγος τέλεσε πολιτικό γάμο στην Πάτρα την 20-09-2013. Ένα μήνα μετά θαφέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο θα λάβει στη συνέχεια το όνομα Τζωρτζίνα» αναφέρει ο κ. Νουλης συμπληρώνοντας ότι αργότερα γεννήθηκαν και απεβίωσαν αλλά δυο παιδιά, η Μαλένα και η Ίριδα.

Ο ίδιος κάνει λόγο για «χαλαρότητα από άποψη συζυγικής πίστης» στη σχέση του ζευγαριού, καθώς «από το έτος 2018 ο Δασκαλάκης διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις, στην πρακτική αυτή τον ακολούθησε παροδικά και η κατηγορουμένη και ουσιαστικά εναλλάσσονταν στη σχέση τους διαστήματα απομακρύνσεων και επανασυνδέσεων με αποχωρήσεις από την κοινή εστία για μικρά ή μεγάλα διαστήματα. Μάλιστα, κατά το χρόνο θανάτου της Ίριδας το ζεύγος δεν συμβιούσε και ήταν ήδη σε διάσταση, έκτοτε δε και μέχρι σήμερα ο Δασκαλάκης διατηρεί μόνιμο δεσμό με άλλη γυναίκα».

Κατά τον εισαγγελέα οι συμπεριφορές αυτές ήταν απόρροια «ανωριμότητας», τόσο λόγω της ηλικίας τους, όσο και εξαιτίας της προσωπικότητας τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου που τους εξέτασε, ο Δασκαλάκης «εμφανίζει ελλιπή συγκρότηση εαυτού, έλλειψη επαφής και σταθερότητας στις σχέσεις του με τους άλλους [ακόμη και τα παιδιά του], απουσία συναισθήματος, αδυναμία έκφρασης και υποστήριξης προσωπικής θέσης και αντίδρασης στην επιρροή των άλλων, έναντι των οποίων τηρεί υποτακτική στάση». Αντίστοιχα, για την 33χρονη, η ψυχολόγος υποστηρίζει ότι «εμφανίζει ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα, βρίσκεται σε διαρκή διαπραγμάτευση αλήθειας και ψέματος, στερείται γνησίου συναισθήματος και αντιλαμβάνεται τα παιδιά της ως μια ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της. Κρίσιμο στοιχείο της όλης προσωπικότητας της κατηγορουμένης ήταν η εμμονική σχέση κτητικότητας προς το σύζυγό της, αφού διαρκώς τελούσε σε κατάσταση αντιζηλίας και διεκδίκησής του από άλλες γυναίκες, ασχολούνταν μονίμως με αυτόν και τις προηγούμενες σχέσεις του, οι σκέψεις της επικεντρώνονταν γύρω από το πρόσωπό του και τελούσε υπό το φόβο ότι θα την εγκαταλείψει».

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares