Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δίωξη για ανθρωποκτονία για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Κατηγορούμενη και για τους 3 θανάτους των παιδιών της η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη, προχώρησαν οι εισαγγελείς που ερευνούσαν την υπόθεση.

Οι Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική τους έρευνα και έκριναν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η 33χρονη, που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένη για την ανθρωποκτονία αλλά και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, έχει αφαιρέσει τη ζωή και των άλλων δυο παιδιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό εύρημα πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η δίωξη είναι η ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη – Καλόγρηα, αλλά δεν είναι και το μόνο. Επιβαρυντικά για την Ρούλα Πισπιρίγκου λειτούργησε το γεγονός ότι και οι δυο πράξεις έγιναν παρουσία της μητέρας, αλλά και πως φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Φαίνεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να υπάρχει ένα modus opernadi.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση». Οι εισαγγελείς έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό, χαρούμενο και πρόσχαρο, που έχει ξεπεράσει τη λευχαιμία. Οι γιατροί στις καταθέσεις του φέρονται να σημειώνουν ότι το παιδί έφυγε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχα ξεπεράσει και είχα ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Για την Ίριδα
Τα σημάδια αίματος στο στόμα της 6 μηνών Ίριδας ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που οδήγησε του δυο εισαγγελείς στην κρίση ότι ο θάνατος της μικρούλας ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας. Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διασώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή, ο οποίος θα μελετήσει τη δικογραφία, θα καλέσει μάρτυρες και στη συνέχεια θα καλέσει την 33χρονη σε απολογία, γεγονός που δεν υπολογίζεται πριν από το τέλος Αυγούστου.

Στο μεταξύ, πιθανή θεωρείται η υποβολή πρότασης προς το συμβούλιο από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη σχετικά με την παραπομπή της 33χρονης ή μη σε δίκη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Πάντως, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε την περασμένη Δευτέρα με οκτασέλιδο απολογητικό υπόμνημα ενώπιον της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αόριστη κατηγορία που μου αποδίδεται. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη ή υποψία τέλεσης της αποδιδόμενης απόπειρας σε βάρος του ίδιου του παιδιού», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ αφήνει αιχμές για την απόρριψη των αιτημάτων της από την ανακρίτρια.

 

newsbomb.gr

Shares