Παρασκευή , 14 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρουμπιάλες: Η ισπανική δικαιοσύνη ξεκινά έρευνα για πιθανή τέλεση σεξουαλικού εγκλήματος

Rubiales_28_08_2023

Με επίσημη ανακοίνωση της ισπανικής εισαγγελίας έγινε γνωστό πως ξεκίνησε ανακριτική διαδικασία για τις καταγγελίες εις βάρους του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι εξελίξεις για το θέμα του Λουίς Ρουμπιάλες, ο οποίος αφού αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μετά την κατακραυγή για το φιλί που έδωσε στην Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια της απονομής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, βλέπει τον κλοιό να στενεύει ασφυκτικά γύρω του.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της FIFA ότι του απαγορεύει την οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο (και το να έρθει σε επαφή με την Ερμόσο) για τους επόμενους τρεις μήνες (όσο θα διαρκέσει η διερρεύνηση της υπόθεσης) στο.. . κάδρο μπήκε και η ισπανική δικαιοσύνη.

Με ανακοίνωση της η Εισαγγελία της ιβηρικής χώρας ενημέρωσε πως ξεκίνησε ανακριτική διαδικασία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Ρουμπιάλες προέβη στο αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης, μετά τις δημόσιες δηλώσεις της Τζένι Ερμόσο ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό.

Παρόλο που υπάρχουν τρεις καταγγελίες απο ποδοσφαιρικούς φορείς και γυναικείες οργανώσεις τα χέρια της ισπανικής δικαιοσύνης είναι δεμένα καθώς μόνο αν η ίδια η Ερμόσο προβεί σε καταγγελία μπορεί να συλλάβει τον Ρουμπιάλες.

Γι’ αυτό το λόγο στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως θα υπάρξει επικοινωνία με την Ερμόσο προκειμένου να να την ενημερώσει για τα δικαιώματα της ως θύμα φερόμενου εγκλήματος σεξουαλικής επίθεσης.

Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια της απονομής στις αθλήτριες της Εθνικής Ισπανίας μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ γυναικών ο Ρουμπιάλες αγκάλιασε και φίλησε στο στόμα την Τζένι Ερμόσο.

Αμέσως στα social media έγινε χαμός με τον Ρουμπιάλες στην αρχή να κάνει λόγο για χαζομάρες, μετά να ζητά συγνώμη για το… αθώο φιλάκι και νε εμφανίζεται έτοιμος να παραιτηθεί, αλλά τελικά την Παρασκευή να περνά στην αντεπίθση απειλώντας με μηνύσεις την Ερμόσο.

Την ίδια ώρα η μητέρα του ξεκίνησε απεργία πείνας δηλώνοντας την πίστη στην αθωότητα του γιου της…

Πηγή: protothema.gr

Shares