Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ρουάντα: Καταγγελία για παραβίαση του εναέριου χώρου από μαχητικό αεροσκάφος της ΛΔ Κονγκό

Στις αρχές Νοεμβρίου η κυβέρνηση της Ρουάντας είχε καταγγείλει ανάλογο περιστατικό με μαχητικό αεροσκάφος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Η κυβέρνηση της Ρουάντας κατήγγειλε σήμερα ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό παραβίασε τον εναέριο χώρο της, εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Κιγκάλι και Κινσάσα στον απόηχο της επίθεσης ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφέρει ειδικότερα ότι «ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-25 της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρουάντας κατά μήκος της λίμνης Κίβου γύρω στις 12 το μεσημέρι». Το μαχητικό αεροσκάφος επέστρεψε αμέσως στη ΛΔ Κονγκό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στις αρχές Νοεμβρίου η κυβέρνηση της Ρουάντας είχε καταγγείλει ανάλογο περιστατικό με μαχητικό αεροσκάφος από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι επιθέσεις που έχουν εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες οι αντάρτες του κινήματος M23 στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό έχουν αναζωπυρώσει την ένταση στις σχέσεις της χώρας με τη γειτονική Ρουάντα, την οποία κατηγορεί ότι υποστηρίζει το M23, που αποτελείται ως επί το πλείστον από μέλη της φυλής Τούτσι.

Το Κιγκάλι όχι μόνο διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Κινσάσα, αλλά κατηγορεί τη ΛΔ Κονγκό ότι υποστηρίζει τους αντάρτες Χούτου στη Ρουάντα.

real.gr

Shares