Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρώσος αρχηγός ΓΕΣ σε ΝΑΤΟ: «Mε πυραύλους Kinzhal θα καταστραφούν οι Patriot»

Την δήλωση πραγματοποίησε ο Βαλέρι Γκερασίμοφ σε ενημέρωση ενώπιον στρατιωτικών ακολούθων ξένων κρατών

Ο Ρώσος Αρχηγός του επιτελείου Στρατηγός Βαλέρι Γερασίμωφ χαρακτήρισε τους πυραύλους Kinzhal άτρωτους σε δυτικά και ουκρανικά συστήματα αεράμυνας.

Την δήλωση πραγματοποίησε ο Βαλέρι Γκερασίμοφ, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε ενημέρωση ενώπιον στρατιωτικών ακολούθων ξένων κρατών.

Η Μόσχα στέλνει ελίτ δυνάμεις αρμάτων της στην Λευκορωσία- Σαφής στρατιωτική ένδειξη περί επικείμενης επίθεσης ή μέρος σχεδίου παραπλάνησης;

Ο Ρώσος στρατηγός του στρατού τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων πυραυλικών επιθέσεων, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά υπερηχητικά όπλα σε συνθήκες μάχης.

«Το πυραυλικό σύστημα Kinzhal έχει δείξει υψηλή αποτελεσματικότητα και είναι άτρωτο σε σχέση με όλα τα συστήματα αεράμυνας που αναπτύσσονται στην Ουκρανία», είπε ο Ρώσος επιτελάρχης.

Ο Ρώσος Στρατηγός, διευκρίνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων, ρωσικά drones έπληξαν περισσότερους από 600 ουκρανικούς στόχους, ενώ η τακτική Πολεμική Αεροπορία κατέστρεψε περισσότερες από 11 χιλιάδες οπλικά συστήματα και εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Οι ρωσικοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας μεγάλου βεληνεκούς έπληξαν περισσότερους από 1.300 κρίσιμους στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας.

pronews.gr

Shares