Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ρώσοι ερευνητές: Ταυτοποιήσαμε πάνω από 220 Ουκρανούς που ευθύνονται για τους βομβαρδισμούς στον Ντονμπάς!

”Εμπλέκονται και άτομα από την ανώτατη ουκρανική διοίκηση”


Οι Ρώσοι ερευνητές εντόπισαν πάνω από 220 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και άτομα από την ανώτατη διοίκηση του ουκρανικού στρατού, που εμπλέκονται στον βομβαρδισμό του Ντονμπάς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin.

”Κατά τη διάρκεια μιας προκαταρκτικής έρευνας, περισσότερα από 220 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ως εμπλεκόμενα σε εγκλήματα κατά της ειρήνης και της ασφάλειας της ανθρωπότητας και ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει εκπροσώπους της ουκρανικής στρατιωτικής ανώτατης διοίκησης καθώς και διοικητές στρατιωτικών αποσπασμάτων, που βομβάρδισαν πολίτες, ” είπε ο Μπαστρίκιν σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 92 διοικητές και υφισταμένους τους. ”Ενενήντα έξι άτομα τέθηκαν στη λίστα καταζητούμενων, συμπεριλαμβανομένων 51 διοικητών του ουκρανικού στρατού”, σύμφωνα με τον Bastrykin. Είπε ότι έχουν κινηθεί συνολικά 1.300 ποινικές υποθέσεις για περισσότερα από 400 άτομα.

Η κατάσταση στη γραμμή εμπλοκής στο Ντονμπάς κλιμακώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR) ανέφεραν τους πιο μαζικούς βομβαρδισμούς από τον ουκρανικό στρατό τους τελευταίους μήνες, οι οποίοι κατέστρεψαν τις μη στρατιωτικές υποδομές και προκάλεσαν απώλειες αμάχων.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares