Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ που ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΕΙΣ; Μυστικό project που τυφλώνει στο ένα μίλι αισθητήρες και πληρώματα εχθρικών πλοίων…

Το ρωσικό Ναυτικό ξεκίνησε την επιχειρησιακή ανάπτυξη ενός νέου επαναστατικού όπλου το οποίο αν περάσει επιτυχώς τις δοκιμές πρόκειται να φέρει επανάσταση στο ναυτικό (και όχι μόνο) πεδίο της μάχης.

Το σύστημα γνωστό με την ονομασία 5P-42 “Filin” εκπέμπει ακτινοβολία στο στόχο και όταν έρθει σε «επαφή» με το ανθρώπινο οπτικό νεύρο  προκαλεί στον άνθρωπο παραισθήσεις, οράματα, ζάλη και ναυτία, σε σημείο που να μην μπορεί να εκτελέσει ούτε τις πιο απλές εργασίες!

Το σύστημα λειτουργεί καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας και το “Filina” μεταβάλει το μήκος κύματος  του φωτός ερεθίζοντας οπτικό νεύρο και προκαλώντας ναυτία, ζάλη και… παραισθήσεις.

Το «όπλο» δοκιμάστηκε στη Ρωσία σε εθελοντές οι οποίοι προσπαθούσαν εκτελέσουν εργασίες σε πολεμικό σκάφος και οι οποίοι ανέφεραν ότι όταν η ακτινοβολία αυτή έπεφτε επάνω τους αδυνατούσαν να την εκτελέσουν.

Το 20% από αυτούς ανέφεραν παραισθήσεις βλέποντας ένα λευκό σημείο μπροστά τους που τους εμπόδιζε να κάνουν οποιαδήποτε εργασία ενώ το 45% παραπονέθηκε για ζαλάδες, ναυτία και αποπροσανατολισμό στο χώρο, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Lenta.ru.

Δύο τέτοιοι σταθμοί έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα σε δύο ρωσικές φρεγάτες τις “Admiral Gorshkov” και “Admiral Kasatonov”, ενώ δύο ακόμη σκάφη του project 22350 που ναυπηγούνται στα ναυπηγεία του Severnaya Verf πρόκειται να δεχθούν το σύστημα

 

Shares