Κυριακή , 14 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εκτόξευσε δοκιμαστικό διηπειρωτικό πύραυλο-ΒΙΝΤΕΟ

Οι πύραυλοι Bulava είναι σχεδιασμένοι για να μεταφέρουν 10 πυρηνικές κεφαλές!!!

Σε μια άσκηση προς δύο κατευθύνσεις προχώρησε το ρωσικό ναυτικό καθώς το νέο, πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που πρόκειται σύντομα να ενταχθεί στις τάξεις του ρωσικού Ναυτικού εκτόξευσε με επιτυχία έναν βαλλιστικό πύραυλο, στο πλαίσιο των τελικών δοκιμών του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας με την εκτόξευση να προσομοιάζει επίσης μια εικονική επίθεση στις αμερικανικές αεροπορικές βάσεις της Αλάσκας όπου εδρεύουν τα F-22.

Στην ανακοίνωση, το υπουργείο αναφέρει ότι το Generalissimus Suvorov εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό πύραυλο Bulava με ψεύτικη κεφαλή (έχει ικανότητα μεταφοράς 10 ανεξάρτητης στόχευσης πυρηνικές κεφαλές) στη βόρεια Λευκή Θάλασσα, ο οποίος έφτασε στο πεδίο των δοκιμών, στην Καμτσάτκα της Ρωσικής Άπω Ανατολής.

Οι πύραυλοι Bulava είναι σχεδιασμένοι για να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές. Ο πύραυλους Bulava είναι ικανός να μεταφέρει 6 έως 10 κεφαλές με πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο ισοδύναμο με 100-150 κιλοτόνους το καθένα, θα μπορούσε να καταστρέψει οποιαδήποτε περιοχή που πλήττει.

Το Generalissimus Suvorov είναι το δεύτερο υποβρύχιο τύπου Borei-A που κατασκευάζεται. Η Μόσχα λέει ότι είναι εξοπλισμένο με προηγμένα όργανα πλοήγησης, σόναρ και οπλικά συστήματα για την εκτόξευση πυραύλων και τορπιλών.

pronews.gr

Shares