Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρωσική πρεσβεία: Ο Τσετσένος τζιχαντιστής ζούσε στη Γαλλία εδώ και 12 χρόνια…

Σε σημαντικές διευκρινίσεις σχετικά με την ταυτότητα του δράστη που αποκεφάλισε χτες έναν καθηγητή ιστορίας στο Παρίσι, προχώρησε η ρωσική πρεσβεία.

Ο Τσετσένος που ευθύνεται για τον αποκεφαλισμό ενός Γάλλου δασκάλου, ζούσε στη χώρα από το 2008, όπως γνωστοποίησε το Σάββατο η ρωσική πρεσβεία στο Παρίσι.

Νωρίτερα, ο Γάλλος εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρντ επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος γεννήθηκε στη Μόσχα το 2002, ήταν τσετσενικής καταγωγής και ήταν πρόσφυγας στη Γαλλία.

«Αυτό το άτομο έχει ζήσει επίσημα στη Γαλλία τα τελευταία 12 χρόνια… Δεν είναι τόσο σημαντικός ο τόπος γέννησης, αλλά το πού ριζοσπαστικοποιήθηκε και πήρε το μονοπάτι της τρομοκρατίας, έναν δρόμο που η Ρωσία πάντα καταδίκαζε συνεπώς και σε όλους τις εκφάνσεις του» σημείωσε ο Σεργκέι Παρινόφ, ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας.

Μάλιστα, ο Ρώσος αξιωματούχος, είπε ότι ο ύποπτος ζούσε στη Γαλλία με την οικογένειά του νόμιμα, καθώς όλοι τους ήταν αιτούντες άσυλο.

«Το 2008, ήρθαν στη Γαλλία με την οικογένειά τους … και υπέβαλαν αίτηση για άσυλο, ως πρόσφυγες. Έζησαν στη Γαλλία βάσει της άδειας παραμονής μακράς διαρκείας», διευκρίνισε ο κ. Παρινόφ, προσθέτοντας ότι αυτά τα στοιχεία παρασχέθηκαν από τη γαλλική πλευρά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο δράστης της επίθεσης που σόκαρε την Πόλη του Φωτός, έλαβε άδεια διαμονής όταν έγινε 18 χρονών.

Μακρόν: «Δεν θα περάσουν»
Χτες, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η δολοφονία είναι τρομοκρατική επίθεση, ενώ ο δράστης ήταν τρομοκράτης που ήθελε να επιτεθεί στη Δημοκρατία της χώρας.

Ο πρόεδρος της χώρας επεσήμανε επίσης πως οι τρομοκράτες δεν θα χωρίσουν τη Γαλλία και ο σκοταδισμός δεν θα κερδίσει στη χώρα.

«Ο συμπατριώτης μας σκοτώθηκε για τη διδασκαλία του, επειδή δίδασκε στα παιδιά την ελευθερία του λόγου, την ελευθερία να πιστεύουν ή να μην πιστεύουν. Ο συμπατριώτης μας ήταν θύμα τρομοκρατικής επίθεσης» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μακρόν από το σημείο του εγκλήματος.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέρ, υπογράμμισε πως η δράση αυτή ήταν επίθεση στο ίδιο το γαλλικό έθνος.

«Η ενότητα και η αποφασιστικότητά μας είναι οι μόνες απαντήσεις που αντιμετωπίζει η τερατότητα της ισλαμικής τρομοκρατίας» σημείωσε ο Γάλλος υπουργός.

Αθήνα: Αποτροπιασμός για την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
Αποτροπιασμό για την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι εκφράζει, με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του θύματος της βάρβαρης αυτής πράξης καθώς και την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο λαό & την κυβέρνηση της Γαλλίας@FranceenGrece https://t.co/4prfnmAGiA

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) October 17, 2020
​Το υπουργείο εκφράζει επίσης «θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος της βάρβαρης αυτής πράξης καθώς και την αμέριστη αλληλεγγύη στον λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας».

sputniknews.gr

Shares