Δευτέρα , 8 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες εξετάζουν τη μετεγκατάστασή τους στην Τουρκία

Οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετεγκατασταθούν στην Τουρκία για να αποτρέψουν την επιβολή δυτικών κυρώσεων σε ρωσικά αεροσκάφη λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ανέφερε το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, η Pegas Touristik που κατέχει την Nordwind Airlines και την Anex Tourism που εκμεταλλεύεται την Azur Air, εξετάζουν τη σύσταση αεροπορικών εταιρειών με έδρα την Τουρκία.

Οι φίρμες βρίσκονται σε επαφή με εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης για να πάρουν αεροπλάνα, ανέφερε το πρακρτορείο, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η Ρωσία έχει πληγεί από σαρωτικές κυρώσεις από χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων απαγορεύσεων στα ταξίδια, αφότου ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα, έχει γίνει η πιο συνδεδεμένη αεροπορική οδός προς και από τη Ρωσία, αφού δεκάδες χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους και απαγόρευσαν τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Η Azur Air και η Nordwind, που ανήκουν και οι δύο σε μεγαλύτερες τουριστικές εταιρείες που ελέγχονται από Τούρκους επιχειρηματίες, μεταφέρουν κυρίως Ρώσους σε τουριστικούς προορισμούς, ανέφερε το Bloomberg.

Στους δύο αερομεταφορείς δεν έχουν επιβληθεί μεμονωμένα κυρώσεις από τη Δύση, επομένως η κίνηση δεν θα παραβίαζε κανέναν κανόνα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Η Anex ενδέχεται να εγκαταστήσει μια νέα μονάδα στην Αττάλεια, έναν από τους κύριους τουριστικούς κόμβους της χώρας και η Pegas μπορεί να ιδρύσει μια αεροπορική εταιρεία που ονομάζεται Southwind, ανέφεραν οι πηγές. Οι νέες εταιρείες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους αυτό το καλοκαίρι, είπαν.

Η Azur Air είχε στόλο 34 αεροπλάνων και η Nordwind διέθετε 28 αεροπλάνα πριν από τη ρωσική εισβολή, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο στοιχεία από το planespotters.net.

Η Τουρκία επιδιώκει να προσελκύσει τουρίστες από τη Ρωσία, η οποία προσέφερε τους περισσότερους επισκέπτες στη χώρα πέρυσι, για να ενισχύσει τα κέρδη της σε ξένο νόμισμα κάτι που η οικονομία της χρειάζεται απελπισμένα.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares