Κυριακή , 26 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Ρωσία: Υποστηρίζουμε την Κίνα ενάντια στη Δύση

Ο γραμματέας του πανίσχυρου Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πάτρουσεφ, δήλωσε απευθυνόμενος στον πλέον υψηλόβαθμο διπλωμάτη της Κίνας, Ουάνγκ Γι, ότι το Πεκίνο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη ρωσική εξωτερική πολιτική και ότι οι δύο χώρες πρέπει να παραμείνουν ενωμένες απέναντι στη Δύση.

Ο Νικολάι Πάτρουσεφ, στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, είπε επίσης στον Ουάνγκ ότι η Μόσχα υποστηρίζει τη θέση της Κίνας σχετικά με την Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ και την Σιντζιάνγκ.

Ζελένσκι: Αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο, θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος

Για παγκόσμιο πόλεμο είχε προειδοποιήσει ο Ουκρανός πρόεδρος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Κίνα να συμμαχήσει με τη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι, σε περίπτωση που το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας συνδράμει στρατιωτικά την Ρωσία στο ουκρανικό μέτωπο, τότε θα ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος.

«Για εμάς, είναι σημαντικό η Κίνα να μην υποστηρίξει τη Ρωσική Ομοσπονδία σε αυτόν τον πόλεμο. Στην πραγματικότητα, θα ήθελα να είναι με το μέρος μας», είχε πει ο ηγέτης της Ουκρανίας και είχε προσθέσει:

«Βλέπω όμως μια ευκαιρία για την Κίνα να κάνει μια ρεαλιστική εκτίμηση των όσων συμβαίνουν εδώ. Διότι αν η Κίνα συμμαχήσει με τη Ρωσία, θα υπάρξει παγκόσμιος πόλεμος και νομίζω ότι η Κίνα το γνωρίζει αυτό».

 

newsbomb.gr

Shares