Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρωσία: «Το Σαν Μαρίνο η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νίκησε τον κορωνοϊό με το Sputnik V» – Μηδέν κρούσματα από τις 4 Μαΐου

To  Σαν Μαρίνο είναι και επίσημα  η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που νίκησε εντελώς την πανδημία του κορωνοϊού χάρη στο εμβόλιο Sputnik V, όπως ανάφερε το  Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).

Στις αρχές Απριλίου, ο Άγιος Μαρίνος γνώρισε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων της COVID-19, καταγράφοντας σχεδόν 250 την εβδομάδα.

Σε ένα μήνα, οι αρχές της μικρής ευρωπαϊκής χώρας κατάφεραν να μειώσουν το ποσοστό μόλυνσης στο μηδέν, καθώς δεν έχουν επιβεβαιωθεί νέα κρούσματα από τις 4 Μαΐου.

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων… ανακοινώνει τα θετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκε από το Σαν Μαρίνο στην καταπολέμηση του κορωνοϊού χάρη στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V με το ποσοστό μόλυνσης να έχει πέσει σε μηδενικό επίπεδο.

Αυτό επέτρεψε στις αρχές να αρχίσουν να άρουν τους περιορισμούς κατά της COVID, να αποκαταστήσουν την οικονομική δραστηριότητα και την επιστροφή στην κανονική ζωή» δήλωσε το RDIF σε δελτίο Τύπου του.

Το μέσο ποσοστό μόλυνσης στη χώρα είναι τώρα περισσότερο από 40 φορές χαμηλότερο από αυτό σε οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο επέτρεψε στις αρχές να κλείσουν μια κλινική COVID στη χώρα, σύμφωνα με RDIF.

«To RDIF είναι έτοιμο να προσφέρει επιπλέον παρτίδες Sputnik V στο Σαν Μαρίνο για να οργανώσει τον εμβολιαστικό τουρισμό βάσει των θετικών αποτελεσμάτων εμβολιασμού στη χώρα με απότομη μείωση του ποσοστού μόλυνσης» σημειώνει επίσης το RDIF.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό ταμείο πλούτου, το 74% του πληθυσμού της χώρας ηλικίας άνω των 16 ετών έλαβε την πρώτη δόση εμβολίου ενώ το 90% αυτών των εμβολιασμών πραγματοποιήθηκαν με χρήση του Sputnik V.

Δεδομένου ότι το Σαν Μαρίνο δεν είναι κράτος μέλος της ΕΕ, δεν χρειάστηκε να περιμένει να εγκρίνει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή το ρωσικό εμβόλιο.

«Η δέσμευση του Σαν Μαρίνο για εμβολιασμό πέρα από την πολιτική είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν η καταπολέμηση της πανδημίας αποτελεί πραγματική προτεραιότητα για τους ηγέτες ενός έθνους. Η απουσία πολιτικών προκαταλήψεων άνοιξε το δρόμο για μια “αστρική” εκστρατεία εμβολιασμού με το SputnikV στον Άγιο Μαρίνο» σημειώνει το RDIF.

Από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο Άγιος Μαρίνος με πληθυσμό 33.000 έχει καταγράψει περισσότερα από 5.000 κρούσματα.

 

 

Shares