Κυριακή , 16 Ιανουαρίου 2022

Ρωσία: Το διαστημικό ρυμουλκό της θα μπορεί να ανιχνεύει, να απενεργοποιεί και να καταρρίπτει εχθρικό διαστημικό σκάφος από την τροχιά του

O Πόλεμος των Άστρων δεν είναι πλέον ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά πολύ σύντομα πραγματικότητα κοντά στη γήινη ατμόσφαιρα…

Σύμφωνα με έγγραφο του γραφείου σχεδιασμού της Arsenal και τμήματος της Ρωσικής Υπηρεσίας Διαστήματος Roscosmos, το πυρηνοκίνητο Zeus, (Ζευς), το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης τάξης μεγαβάτ, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απενεργοποίηση συστημάτων ελέγχου του διαστημικού σκάφους του εχθρού μέσω ηλεκτρομαγνητικού παλμού και ακτίνων ” πυροβολισμού” λέιζερ. 

Τον Μάιο, το Κέντρο Έρευνας του Keldysh δημοσίευσε έγγραφο που αποδεικνύει ότι το Zeus θα χρησιμοποιείται στην αντιαεροπορική άμυνα, ανιχνεύοντας στόχους στον αέρα από την τροχιά τους και μεταδίδοντας πληροφορίες σε συστήματα αεράμυνας.

Russia's Nuclear-Powered Space Tug Zeus Can Disable Enemy Spacecraft Systems, Designer Says - Sputnik International

Καλλιτεχνική απεικόνιση του σκάφους Zeus 

“Το 2018-2019, το γραφείο σχεδιασμού διεξήγαγε το ερευνητικό έργο “Yadro” [Πυρήνας] που εξέτασε τις επιλογές για τη χρήση διαστημοπλοίουμε σύστημα πρόωσης πυρηνικής ενέργειας μεγάλης ισχύος για την εκτέλεση των ακόλουθων εργασιών: διερεύνησης της επιφάνειας της Γης και του κοντινού στη Γη διαστήματος από απόσταση, ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών σε συστήματα ελέγχου, αναγνώρισης, επικοινωνίας, πλοήγησης και τέλος εκπομπής λέιζερ κατευθυνόμενης ενέργειας”, αναγράφεται στο κείμενο. 

Το πυρηνικό ρυμουλκό είναι σχεδιασμένο για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από τη μία τροχιά στην άλλη. Βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2010. Ο προκαταρκτικός σχεδιασμός του διαστημικού σκάφους αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2024 ενώ θα κοστίσει 4,2 δισεκατομμύρια ρούβλια.

None

Στιγμιότυπο από την Έκθεση MAKS-2019 που διεξήχθη στην πόλη Ζουκόφσκι κοντά στη Μόσχα 

Ένα πρωτότυπο του Zeus παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Αεροδρόμιο και στη Διαστημική Έκθεση MAKS-2019. Ένα τρισδιάστατο animation της ανάπτυξής του σε τροχιά εμφανίστηκε στο Διεθνές Στρατιωτικό – Τεχνικό Φόρουμ ARMY-2020.

Το ρυμουλκό αναμένεται να σταλεί στο Διάστημα για δοκιμαστικές πτήσεις το 2030.

Πηγή: The Eurasian Times

Του ειδικού συνεργάτη

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!