Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρωσία: Το χαμόγελο του Βλαντιμίρ Πούτιν για τα στρατιωτικά γυμνάσια στην άπω ανατολή

Χαμογελαστός και με όρεξη για αστεία εμφανίστηκε σήμερα (6.9.2022) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για να παρακολουθήσει μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη ρωσική άπω ανατολή, χιλιάδες χιλιόμετρα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Στα γυμνάσια της Ρωσίας, με την ονομασία «Vostok», συμμετέχουν επίσης στρατεύματα από την Κίνα και την Ινδία, παρόλο που δεν ήταν σαφές αν μονάδες αυτών των χωρών έπαιρναν μέρος στο τμήμα των γυμνασίων που παρακολούθησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε ένα βίντεο από την υπηρεσία στρατιωτικών ειδήσεων Ζβεζντά, ο Πούτιν φαίνεται να κάθεται δίπλα στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού. Φορούν στρατιωτικά τζάκετ και ανταλλάσσουν ένα αστείο καθώς ακούν μια τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον υφυπουργό του Σοϊγκού και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου.

Με την πραγματοποίηση των γυμνασίων «Vostok», ο Πούτιν φαίνεται να στέλνει το μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας είναι σε θέση να κάνουν αυτά που κάνουν συνήθως παρά τις απαιτήσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Άμυνας λέει πως στα πολεμικά γυμνάσια, που άρχισαν την 1η Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν μόνο 50.000 στρατιώτες, ένα κλάσμα των 300.000 που είχε ανακοινωθεί πως είχαν συμμετάσχει το 2018. Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε πως και οι δύο αριθμοί είναι υπερβολικοί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο του ναυτικού τμήματος των γυμνασίων, που δείχνει το ρωσικό στόλο του Ειρηνικού να εκτοξεύει πυραύλους κρουζ Kalibr, για τους οποίους ελέχθη ότι έπληξαν με επιτυχία ένα στόχο σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων.

Άλλωστε, ο Πούτιν και ο Κινέζος ηγέτης, Σι Τζινπίνγκ, ανακοίνωσαν τον περασμένο Φεβρουάριο μια σύμπραξη «χωρίς όρια», υποσχόμενοι να συνεργασθούν στενότερα εναντίον της Δύσης.

Η Ινδία έχει στείλει ένα στρατιωτικό απόσπασμα στα γυμνάσια, καθώς η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στρατιωτικού υλικού της χώρας, η οποία συμμετείχε στα γυμνάσια ημέρες αφότου οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους για οποιαδήποτε χώρα πραγματοποιήσει τώρα τέτοιες ασκήσεις με τη Ρωσία.

Η Μόσχα λέει πως στα πολεμικά γυμνάσια συμμετέχουν επίσης αποσπάσματα και παρατηρητές από την Αλγερία, το Λάος, η Μογγολία, τη Νικαράγουα, τη Συρία και έξι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

 

Shares