Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρωσία: «Τα σχέδια των ΗΠΑ για όπλα στο διάστημα θα προκαλέσουν ένα μη ανατρέψιμο πλήγμα»…

[adrotate group="4"]
Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προκαλέσουν ένα μη ανατρέψιμο πλήγμα στο υπάρχον σύστημα ασφαλείας στο Διάστημα, εάν αναπτύξουν όπλα στο Διάστημα, μεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών…

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι όλες οι προηγούμενες απόπειρες της Ουάσιγκτον να διασφαλίσει την υπεροχή της στον στρατιωτικό τομέα κατέληξαν στην αύξηση της έντασης και προκαλούσαν κάθε φορά ένα νέο ανταγωνσιμό των εξοπλισμών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη στην ανακοίνωση αυτή, αφότου μια σειρά Αμερικανών αξιωματούχων και ιδιαίτερα ο διοικητής των διαστημικών ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ Τζον Ράϊμοντ ανακοίνωσαν ότι ο ρωσικός διαστημικός δορυφόρος «Kosmos-2542», παρακολουθούσε τον αμερικανικό δορυφόρο USA-245.

Η Μόσχα πιστεύει ότι παρόμοιες δηλώσεις δεν συνιστούν παρά συνέχεια της προπαγανδιστικής εκστρατείας κατά της Ρωσίας, που αποσκοπεί να καλύψει τις μη εποικοδομητικές ενέργειες των ΗΠΑ, που ωθούν τον κόσμο σ’ έναν νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών στο Διάστημα το οποίο μετατρέπουν σε νέο επίπεδο αντιπαράθεσης.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προσθέτει ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιλύσει τα προβλήματα στο Διάστημα με χρήση όπλων.

onalert.gr

Shares