Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ρωσία: Στο Καλίνινγκραντ μεταβαίνει ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας

Ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, βασικός σύμμαχος του Πούτιν, μεταβαίνει στον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ

Ένας από τους βασικούς συμμάχους του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έφθασε σήμερα στον ρωσικό θύλακα Καλίνιγκραντ για να συζητήσει την εθνική ασφάλεια εν μέσω διαμάχης με τη Λιθουανία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, που απαγόρευσε τη διέλευση προς το ρωσικό έδαφος προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις της ΕΕ.

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, ο ισχυρός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, θα προεδρεύσει συνεδρίασης για την ασφάλεια στο Καλίνινγκραντ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το RIA, το ταξίδι του, που περιλαμβάνει συζήτηση για τις μεταφορές, σχεδιάστηκε πριν το Βίλνιους απαγορεύσει τη διέλευση προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του εδάφους της Λιθουανίας προς και από τον θύλακα, επικαλούμενο τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις κυρώσεις.

Το Καλίνινγκραντ, παλαιότερα γνωστό ως Κένιγκσμπεργκ, πρωτεύουσα της Ανατολικής Πρωσίας, κατελήφθη από τον Κόκκινο Στρατό τον Απρίλιο του 1945 και προσχώρησε στη Σοβιετική Ένωση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρίσκεται μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, της Πολωνίας και της Λιθουανίας.

Η Λιθουανία δήλωσε ότι η απαγόρευση στη διέλευση των προϊόντων που υπόκεινται σε κυρώσεις από το έδαφός της είναι απλά η εφαρμογή των ευρωπαϊκών κυρώσεων, που εντάσσονται στα ευρύτερα μέτρα με στόχο να τιμωρηθεί ο Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία.

newsbomb.gr

Shares