Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

Ρωσία: Πρόστιμο σε WhatsApp και Snapchat για παραβιάσεις σχετικά με την αποθήκευση δεδομένων

Πρόστιμο στην υπηρεσία μηνυμάτων WhatsApp της Meta Platforms και στη Snap Inc, ιδιοκτήτρια εταιρία του Snapchat επέβαλε σήμερα (28.07.2022) το δικαστήριο της Ρωσίας. Η κατηγορία είναι πως «αρνήθηκαν να αποθηκεύσουν στη χώρα τα στοιχεία Ρώσων χρηστών», όπως μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων


Η Μόσχα έχει συγκρουστεί με μεγάλες εταιρίες της τεχνολογίας αναφορικά με το περιεχόμενο, την λογοκρισία, τα δεδομένα και την τοπική εκπροσώπηση, με τις συγκρούσεις να κλιμακώνονται από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε στο WhatsApp πρόστιμο 18 εκατ. ρουβλίων και στη Snap Inc πρόστιμο 1 εκατ. ρουβλίων, όπως μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων.

Περιορισμός σε πλατφόρμες της Meta μετά την έναρξη του πολέμου

Η Ρωσία περιόρισε την πρόσβαση στις πλατφόρμες Facebook και Instagram της Meta, καθώς και στο δίκτυο του Twitter, λίγο μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία, μια κίνηση που οι επικριτές της χαρακτηρίζουν προσπάθεια της Ρωσίας να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στη ροή της πληροφόρησης.

Η Meta κρίθηκε ένοχη για «εξτρεμιστική δραστηριότητα» στη Ρωσία και η έφεσή της κατά της απόφασης αυτής απορρίφθηκε τον Ιούνιο, αλλά η Μόσχα επέτρεψε να παραμείνει διαθέσιμο το WhatsApp.

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares