Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός είναι «εγγυητής» της σταθερότητας της χώρας, δήλωσε ο Πούτιν


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα τον στρατό «εγγυητή» της σταθερότητας του ρωσικού κράτους και δεσμεύθηκε να αυξήσει την παραγωγή της αμυντικής βιομηχανίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Ένας σύγχρονος και αποτελεσματικός στρατός και πολεμικό ναυτικό αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας, εγγύηση για τη σταθερή της ανάπτυξη και το μέλλον της», τόνισε ο Πούτιν σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με αφορμή την Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας και μία ημέρα πριν την πρώτη επέτειο από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Για τον λόγο αυτό, όπως και στο παρελθόν, θα δώσουμε κατά προτεραιότητα προσοχή στην ενίσχυση των αμυντικών μας ικανοτήτων», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι επιθυμεί «να ηγηθεί της ισορροπημένης και υψηλής ποιότητας ανάπτυξης όλων των συνιστωσών των ενόπλων δυνάμεων», εξοπλίζοντάς τες κυρίως «με νέα συστήματα πληγμάτων, εξοπλισμό αναγνώρισης και επικοινωνίας, drones και συστήματα του πυροβολικού».

Ο Ρώσος πρόεδρος σε αυτό το βίντεο, που διαρκεί λιγότερα από πέντε λεπτά και το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο, εξέφρασε την ικανοποίησή του «για την τρέχουσα αύξηση της παραγωγής όλης της γκάμας συμβατικών όπλων» από τη ρωσική αμυντική βιομηχανία, από την οποία ζήτησε να κάνει περισσότερα.

Παράλληλα χαιρέτισε για μία ακόμη φορά «το θάρρος» και «τον ηρωισμό» των Ρώσων στρατιωτών που συμμετέχουν στην εισβολή στην Ουκρανία. «Η αδιάσπαστη ενότητα (του έθνους) είναι το κλειδί για τη νίκη», εκτίμησε.

Χθες Τετάρτη ο Πούτιν εκφώνησε ομιλία από το κεντρικό στάδιο της Μόσχας στη διάρκεια μεγάλης, πατριωτικής συναυλίας, στη διάρκεια της οποίας δήλωσε ότι ο στρατός της Ρωσίας μάχεται στην Ουκρανία για «τα ιστορικά της εδάφη».

 

πρωτο θεμα

Shares