Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Ρωσία: Ο πρώην επικεφαλής της Roscosmos έστειλε θραύσματα γαλλικής οβίδας στον Μακρόν

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και πρώην επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος Roskosmos, Ντμίτρι Ραγκόζιν, σε σημερινές (04.01.2023) του δηλώσεις είπε ότι έστειλε στον Γάλλο πρεσβευτή στη Μόσχα, τα θραύσματα οβίδας από την οποία τραυματίστηκε στην Ουκρανία με το αίτημα να παραδοθεί στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τον ίδιο η οβίδα που τον τραυμάτισε στην Ουκρανία που εστάλη μαζί με μια επιστολή στον Εμανουέλ Μακρόν, εκτοξεύτηκε από ένα γαλλικό πυροβόλο Caesar το οποίο το Παρίσι παρέδωσε στο Κίεβο.

Το χρονικό
Ο Ρογκόζιν, τραυματίστηκε στην πλάτη τον Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια μιας ουκρανικής επίθεσης σε ένα ξενοδοχείο στο Ντονέτσκ, σε περιοχή υπό ρωσικό έλεγχο στην ανατολική Ουκρανία. Η επίθεση προκάλεσε πολλούς θανάτους και τραυματισμούς.

Ο Ρογκόζιν είχε πει ότι το περιστατικό συνέβη την ώρα μιας «συνάντησης εργασίας» στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossia 24 είχε μεταδώσει ότι το πρώην αφεντικό της Roscosmos γιόρταζε εκεί τα 59α γενέθλιά του, με καλεσμένους και μουσικούς.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι μετά την επίθεση χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο επειδή ένα κομμάτι από οβίδα μπήκε πάνω από τη δεξιά ωμοπλάτη του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρογκόζιν, ένθερμος υποστηρικτής της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, εξήγησε ότι έστειλε επιστολή στον Γάλλο πρεσβευτή στη Μόσχα, Πιερ Λεβί.

Ο φάκελος με την επιστολή και την οβίδα
«Σε αυτόν τον φάκελο, μαζί με την επιστολή μου, βλέπετε ένα θραύσμα από οβίδα που εκτοξεύτηκε από γαλλικό αυτοκινούμενο πυροβόλο Caesar 155 χιλιοστών», είπε ο Ρογκόζιν στην επιστολή που ανήρτησε στο Telegram.

«Διαπέρασε τον δεξιό μου ώμο και χώθηκε στον πέμπτο αυχενικό σπόνδυλο, με μόλις ένα χιλιοστό διαφορά θα μπορούσε είτε να με είχε σκοτώσει ή να με είχε καταστήσει ανάπηρο», έγραψε.

Η γαλλική πρεσβεία στη Μόσχα ωστόσο, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να σχολιάσει αμέσως.

Ο βομβαρδισμός που τραυμάτισε τον Ρογκόζιν σκότωσε και δύο φίλους του, εξήγησε ο τελευταίος, προσθέτοντας: «Όλα τα θύματά μας βαραίνουν τη συνείδησή σας».

«Σας ζητώ να παραδώσετε το θραύσμα που αφαιρέθηκε από τη σπονδυλική μου στήλη από τους χειρουργούς στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Και πείτε του ότι κανείς δεν θα ξεφύγει από την ευθύνη για εγκλήματα πολέμου», πρόσθεσε.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares