Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ρωσία – Μεντβέντεφ: Οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητά το Κίεβο αποτελούν «πρόλογο για τον Γ’ Παγκόσμιο»

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, σχολίασε στο κανάλι του στο Telegram το σχέδιο συμφωνίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας των δυτικών χωρών στην Ουκρανία που δημοσιεύθηκε νωρίτερα από το γραφείο του Ζελένσκι.

Το έγγραφο προκάλεσε την αγανάκτηση του Μεντβέντεφ, ο οποίος σημείωσε πως «οι αυλικοί του Κιέβου δημιούργησαν ένα σχέδιο», που στην πραγματικότητα αποτελεί «πρόλογο για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, η Δύση δεν θα δώσει καμία «εγγύηση στους Ουκρανούς ναζί», διότι αυτό είναι το ίδιο με την εφαρμογή του άρθρου 5 του Χάρτη Συλλογικής Άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει ότι αν ένα μέλος του ΝΑΤΟ πέσει θύμα ένοπλης επίθεσης, τότε όλα τα άλλα μέλη της Συμμαχίας θα θεωρήσουν αυτή την πράξη βίας ως επίθεση εναντίον όλων των χωρών της και τότε αυτές θα αναλάβουν δράση όπως κρίνουν απαραίτητο.

Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ακόμα ότι αυτή η «υστερική έκκληση» του Κιέβου απευθύνεται σε «δυτικά αφεντικά διαφόρων διαμετρημάτων», προσθέτοντας ότι «αν αυτοί οι ηλίθιοι συνεχίσουν την ανεξέλεγκτη ενίσχυση του καθεστώτος του Κιέβου με τους πιο επικίνδυνους τύπους όπλων, τότε αργά ή γρήγορα η στρατιωτική εκστρατεία θα περάσει σε άλλο επίπεδο».

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση, νέοι συμμετέχοντες θα εμπλακούν στη διαδικασία.

«Και τότε οι δυτικές χώρες δεν θα μπορούν να κάθονται άπραγες», γράφει ο Μεντβέντεφ, προβλέποντας ότι τότε όλος ο κόσμος – ακόμα και στη Ρωσία – θα βρεθεί αντιμέτωπος με «μεγάλη θλίψη και καταστροφές».

Τέλος, επικαλέστηκε και μια φράση από την Αποκάλυψη του Ιωάννη, λέγοντας πως «σε αυτή την περίπτωση, το ένα τρίτο των ανθρώπων πέθανε από αυτές τις τρεις συμφορές, τη φωτιά, τον καπνό και το θειάφι που βγαίνουν από το στόμα τους».

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares