Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Ρωσία: Με τους Ερντογάν και Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθεί ο Πούτιν τις επόμενες μέρες

Συναντήσεις με τους Ταγίπ Ερντογάν και Σι Τζινπίνγκ θα έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ουζμπεκιστάν, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου.

Τις συναντήσεις αυτές επιβεβαίωσε ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, ο οποίος δήλωσε πως «οι ηγέτες (Πούτιν και Ερντογάν) βρίσκονται σε συνεχή διάλογο και μέσω τηλεφώνου. Υπάρχουν πολλά θέματα που διαπραγματεύονται, όπως τα σιτηρά, στα οποία η Τουρκία παίζει πολύ θετικό ρόλο. Υπάρχουν πολλά θέματα στη συνάντηση μεταξύ του Ερντογάν και του Πούτιν. Ένα σημαντικό μέρος της συνάντησης θα αφιερωθεί σε οικονομικά θέματα ως συνέχεια των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στο Σότσι στις 5 Ιουλίου».

Ο Ουσάκοφ δήλωσε ότι θα υπάρξει, επίσης, συνάντηση μεταξύ του Πούτιν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής. «Η προσέγγιση της Κίνας για την Ουκρανία είναι ισορροπημένη, κατανοεί τους λόγους για την υποχρέωση της Ρωσίας να ξεκινήσει μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Φυσικά, οι ηγέτες θα αξιολογήσουν και το πρωτοφανές επιπέδο εμπιστοσύνης στη διμερή στρατηγική εταιρική σχέση των χωρών τους».

Επισημαίνοντας, ακόμα, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ινδίας αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς, ο Ουσάκοφ δήλωσε: «Οι σχέσεις μας με την Ινδία αναπτύσσονται, οι εμπορικές μας συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 120% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους».

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares