Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022

Ρωσία: Η Σύνοδος Κορυφής στη Μαδρίτη επιβεβαιώνει την επιθετικότητα του NATO

Ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ήταν ο πρώτος που έσπευσε να εκφράσει την άποψη της χώρας του για τη νέα Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ σε ευρωπαϊκό έδαφος, υποστηρίζοντας πως καταδεικνύει την επιθετικότητα της Δύσης απέναντι τους.

«Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη καταδεικνύει την επιθετικότητα της Ατλαντικής συμμαχίας έναντι της Μόσχας», δήλωσε ο υφυπουργός χαρακτηρίζοντας, παράλληλα, «βαθιά αποσταθεροποιητική» τη διεύρυνση της συμμαχίας με την ένταξη σ’ αυτή της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν θα συμβάλει στην ασφάλεια των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

«Η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης σταθεροποιεί την πορεία προς μια επιθετική περιχαράκωση της Ρωσίας από τον (ατλαντικό) συνασπισμό», δήλωσε ο Ριαμπκόφ, μιλώντας στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Θεωρούμε τη διεύρυνση της συμμαχίας βαθιά αποσταθεροποιητική για τις διεθνείς υποθέσεις. Αυτό δεν ενισχύει την ασφάλεια αυτών που διευρύνονται, ούτε εκείνων που εντάσσονται, ούτε ακόμη εκείνων που θεωρούν τη συμμαχία απειλή», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares