Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρωσία-Ελλάδα 12-10: Χάθηκε στα πέναλτι το όνειρο της τετράδας

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του World League

Τα έδωσε όλα η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών στον προημιτελικό του 17ου Women’s World League Super Final, το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, την Πέμπτη (17/6) το βράδυ, κόντρα σε ένα ακόμα μεγαθήριο του γυναικείου πόλο, τη Ρωσία, έφτασε πολύ κοντά στην πραγματοποίηση του μεγάλο στόχου που ήταν η πρόκριση στην τετράδα και η διεκδίκηση ενός μεταλλίου στη διοργάνωση, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Λύγισε στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, με συνολικό σκορ 12-10, μετά από έναν φοβερό αγώνα ντέρμπι, που έληξε ισόπαλος 8-8 στην κανονική διάρκειά του (4-2 υπέρ της Ρωσίας στα πέναλτι).

Έτσι η Ελλάδα θα παίξει για τις θέσεις 5η-8η του τουρνουά (από αύριο Παρασκευή 18/6 με πρώτο αντίπαλο την Ιαπωνία, 15.00), ενώ η Ρωσία θα παίξει στον ημιτελικό με τις ΗΠΑ (Παρασκευή 18/6 στις 18.30).

Το ματς ήταν συγκλονιστικό, από δυο ομάδες τεράστιας αξίας, επιπέδου Ολυμπιακών αγώνων. Αγχωτικά έπαιξαν και οι δύο, ενώ οι Ρωσίδες υποδεχόταν τις ελληνικές επιθέσεις πολύ σκληρά στην άμυνα, έπαιζε ανάμεσα και έφευγε στην κόντρα, απ’ όπου η Ελλάδα δέχτηκε 3 γκολ. Η Εθνική μας είχε κορυφαία την τερματοφύλακά της Ιωάννα Σταματοπούλου (κεντρική φωτογραφία, αναδείχθηκε και παίκτρια του αγώνα), ενώ επιθετικά διακρίθηκαν οι Ελευθεριάδου και Τσουκαλά (από 3 γκολ, η Τσουκαλά έβαλε κι ένα στα πέναλτι). Μετά τις συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, η Εθνική μας προηγήθηκε με 8-7, αλλά η Ρωσία ισοφάρισε στο τελικό 8-8, στο 5.17 πριν από τη λήξη.

Στα πέναλτι η Καρνάουκ απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ελευθεριάδου και Βασιλικής Πλευρίτου και έδωσε την πρόκριση στη Ρωσία, που ήταν εύστοχη και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσε.

Η διακύμανση στα πέναλτι:

Γκλίζινα 1-0 (9-8), Πλευρίτου Ελ. 1-1 (9-9). Σιμάνοβιτς 2-1 (10-9), Ελευθεριάδου απέκρουσε η Καρνάουκ (10-9), Προκοφίεβα 3-1 (11-9), Τσουκαλά 3-2 (11-10), Καρίμοβα 4-2 (12-10), Πλευρίτου Β. απέκρουσε Καρνάουκ.

in.gr

Shares