Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρωσία: Αποχωρεί από τη χώρα και η εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Cisco

Η εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Cisco θα τερματίσει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, όπως δήλωσε η εταιρεία.

Η Cisco ανέστειλε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων και των υπηρεσιών, στη Ρωσία τον Μάρτιο.

«Πήραμε τώρα την απόφαση να ξεκινήσουμε μια ομαλή εκκαθάριση των δραστηριοτήτων μας στη Ρωσία και τη Λευκορωσία» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας που κοινοποιήθηκε σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παράλληλα στην ανακοίνωση της αναφέρεται ότι η εταιρεία επικεντρώνεται «στο να θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι στη Ρωσία και τη Λευκορωσία θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και θα υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ανταγωνίστρια της Cisco, η International Business Machines Corp, άρχισε να περιορίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και η Microsoft δήλωσε ότι προβαίνει σε σημαντικές περικοπές στις δραστηριότητές της.

Η απόσυρση κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, όπως η Cisco, η IBM και η Microsoft, περιορίζει την πρόσβαση σε κρίσιμο εξοπλισμό για τις ρωσικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Νωρίτερα η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών NIKE ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να αποχωρήσει πλήρως από την Ρωσία, τρεις μήνες αφότου ανέστειλε τις δραστηριότητες της στη χώρα.

Η NIKE είχε ανακοινώσει στις 3 Μαρτίου ότι θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία όλων των καταστημάτων της στη Ρωσία ως απάντηση στις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι όσα παραμείνουν ανοιχτά θα λειτουργούν από ανεξάρτητους συνεργάτες.

newsit.gr

Shares