Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023

Ρωσία: Απετράπη ουκρανικός πύραυλος πάνω από την Κριμαία

(AP Photo/Libkos)

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας κατέρριψε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες και δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές, διευκρίνισε το υπουργείο μέσω Telegram.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή μόλις δύο 24ωρα μετά την είδηση της Ουκρανίας για ανακατάληψη του χωριού Ουροζάινε από τα ρωσικά στρατεύματα.

Το Ουροζάινε, στις παρυφές της περιφέρειας του Ντονέτσκ, είναι το πρώτο χωριό που το Κίεβο λέει πως έχει ανακαταλάβει από τις 27 Ιουλίου, ένδειξη των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές δυνάμεις, καθώς προχωρούν μέσα από ναρκοθετημένες ρωσικές αμυντικές γραμμές χωρίς ισχυρή αεροπορική υποστήριξη.

«Προς την κατεύθυνση του Ουροζάινε (τα ουκρανικά στρατεύματα) είχαν επιτυχία», δήλωσε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Κοβαλιόφ.

Η Ρωσία ελέγχει σχεδόν το ένα πέμπτο της Ουκρανίας, περιλαμβανομένων της χερσονήσου της Κριμαίας, του μεγαλύτερου μέρους της περιφέρειας του Λουχάνσκ και μεγάλων τμημάτων των περιφερειών του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares