Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Rolex: Ενδεχόμενο εμπλοκής της μαφίας ερευνά η αστυνομία

Ακόμα και το ενδεχόμενο στην ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας να εμπλέκεται η Μαφία εξετάζει η αστυνομία. Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχει μπει ακόμα και το ενδεχόμενο η ληστεία να οργανώθηκε από μέλη της Μαφίας.

Η αστυνομία θεωρεί – σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εκπομπής Κοινωνία Ωρα Mega του Mega – ότι στην μεγάλη ληστεία στο κατάστημα της Rolex χθες (20.12.2022) το πρωί με λεία 23 πανάκριβα ρολόγια, ενδέχεται να υπάρχει… δάκτυλος της Μαφίας. Η οργάνωση της ληστείας και η εκτέλεσή της δείχνει στην ΕΛΑΣ ότι η όλη επιχείρηση ίσως οργανώθηκε από την Μαφία.

Η αστυνομία εξετάζει κι άλλα ενδεχόμενα στην ληστεία στη Rolex. Και αυτά έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. Σύμφωνα με ένα σενάριο, ίσως πίσω από τη ληστεία να κρύβεται ακόμα και η διαβόητη διεθνής εγκληματική οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες», που ξεκίνησε τη δράση της στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, αλλά απλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Η οργάνωση έκανε ληστείες, έχοντας ως στόχο κυρίως κοσμηματοπωλεία και έκλεβε πανάκριβα κοσμήματα, ρολόγια και άλλα αντικείμενα τεράστιας αξίας. Η ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας, η οργάνωση, ο χρόνος δράσης δείχνει πολλά κοινά σημεία με την διεθνή οργάνωση.

 

Καρέ, καρέ η ληστεία
Όλα έγιναν λίγο μετά τις 10:30 χθες το πρωί. Οι τέσσερις δράστες της ληστείας είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορούσαν γάντια, ενώ επέβαιναν σε δυο μηχανές. Πλησίασαν το κατάστημα της Rolex. Ο ένας έμεινε έξω από το κατάστημα. Οι κακοποιοί χτύπησαν στο κεφάλι με το όπλο που έφεραν μαζί τους τον φύλακα και μπήκαν μέσα.

Με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν την υπάλληλο. Αμέσως, με ένα σφυρί άρχισαν να σπάνε τις βιτρίνες στις οποίες υπήρχαν τοποθετημένα τα ελβετικά πανάκριβα ρολόγια. Πήραν 23 ρολόγια, αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ και… έγιναν καπνός. Και όλα αυτά έγιναν μέσα σε μόλις 2 λεπτά!

Το μοιραίο λάθος με το σφυρί
Παρά την απίστευτη οργάνωση της επιχείρησης οι ληστές της Rolex έκαναν ένα μοιραίο λάθος. Άφησαν πίσω τους το σφυρί με το οποίο έσπασαν τις βιτρίνες για να πάρουν τα πανάκριβα ρολόγια. Το σφυρί που ξέχασαν οι ληστές εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας και ίσως… μιλήσει και δώσει απαντήσεις για την ταυτότητα των δραστών.

«Όλα τα ρολόγια έχουν σειριακό αριθμό»
Ο Μάνος Καρτσωνάκης, κοσμηματοπώλης, έμπορος επώνυμων ρολογιών, μίλησε χθες στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News για τη ληστεία και τόνισε ότι το γεγονός αυτό προκαλεί ανασφάλεια σε όλους, ενώ τόνισε ότι όλα τα ρολόγια έχουν σειριακό αριθμό και μπορούν να εντοπιστούν.

«Είναι λυπηρό το γεγονός και δυσάρεστο ότι στο κέντρο της Αθήνας γίνεται ένα τέτοιο συμβάν. Μας κάνει όλους να αισθανόμαστε μια ανασφάλεια», είπε ο Μάνος Καρτσωνάκης.

«Τα ρολόγια αυτά είναι σίγουρα μεγάλης αξίας, άνω των 5.000 ευρώ το καθένα, πολύ παραπάνω αν είναι από χρυσό ή διαμάντια», τόνισε ο κοσμηματοπώλης, έμπορος επώνυμων ρολογιών.

 

Επίσης ανέφερε ότι κάθε φορά που ένας πελάτης πηγαίνει σε ένα κατάστημα ρολογιών να πουλήσει κάτι, ο έμπορος επικοινωνεί με την επίσημη αντιπροσωπεία που «έχει μια βάση δεδομένων με όλους τους σειριακούς αριθμούς των ρολογιών, τι μοντέλο είναι, τι χρονολογίας. Γνωρίζει αν έχει κάποιο θέμα, κάποιο πρόβλημα». Και φυσικά αν είναι κλεμμένο, τότε ο κάτοχός του συλλαμβάνεται.

 

newsit.gr

Shares