Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρόδος: Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις στο μέτωπο από Απόλλωνα έως Λάερμα

Δύσκολη αναμένεται και η αποψινή νύχτα, η τρίτη συνεχόμενη, για τη Ρόδο. Η φωτιά μαίνεται σε 4 μέτωπα και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, αφού οι πυροσβέστες δεν μπορούν να έχουν και τη συνδρομή των εναέριων μέσων τις βραδινές ώρες.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, το πιο επικίνδυνο μέτωπο της φωτιάς στη Ρόδο είναι αυτό που καίει μεταξύ Απόλλωνα και Λάερμα, γι’ αυτό και οι πυροσβέστες εντείνουν εκεί τις προσπάθειές τους για να το περιορίσουν και να το ελέγξουν όσο περισσότερο γίνεται, μέχρι να ξημερώσει και να πετάξουν πάλι τα εναέρια μέσα.

Η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη νωρίτερα και στην στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα εγκαταστάσεις και κεραίες που βρίσκονται στην περιοχή, ωστόσο τελικά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Πάντως, σύμφωνα με το rodiaki.gr, όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα τα μέτωπα της φωτιάς αλλά και όσες εστίες δημιουργούνται από τις στάχτες και τις σπίθες. Η προσπάθεια, όμως, γίνεται από το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Η Παρασκευή που ξημερώνει αναμένεται να είναι δύσκολη για το έργο της πυροσβεστικής, αφού οι ακραίες θερμοκρασίες του καύσωνα δυσχεραίνουν το έργο τους, μαζί με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν.

 

 

newsIT.gr

Shares