Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Ρόδος: Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που «καίνε» τον 40χρονο πατροκτόνο – Προσπάθησε να χειραγωγήσει μάρτυρα

Εν αναμονή της συνεδριάσεως του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, στις 2 Μαρτίου, όπου θα κριθεί η επικύρωση ή μη της διατάξεως της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδός του από την χώρα, τελεί ο 40χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τον 75χρονο πατέρα του Γιώργο Καριώτη τον περασμένο Ιούνιο μέσα στο σπίτι του, στη Ρόδο.

Χθες η συνήγορός του Δέσποινα Γρύλλη έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί προκειμένου να ετοιμάσει υπόμνημα απόψεων για να υποβληθεί ενώπιον του Συμβουλίου. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αιτηθεί και την αυτοπρόσωπη παρουσία του.

Για «σκευωρία» κάνει λόγο ο 40χρονος
Σε κάθε περίπτωση την 2η Μαρτίου ο 40χρονος για πρώτη φορά θα εκφράσει επισήμως τις απόψεις του για όσα του αποδίδονται από την αστυνομική έρευνα αφού μετά την άσκηση ποινικής διώξεως έχει επιδιώξει με δημόσιες δηλώσεις του να πείσει ότι είναι θύμα «σκευωρίας» για να υπερασπιστεί την αθωότητά του.

Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», ένα από τα στοιχεία που αξιολόγησαν οι αρχές είναι τα όσα διημείφθησαν μεταξύ του κατηγορούμενου και δύο συναδέλφων του σε τηλεφωνικές τους συνομιλίες που έχουν καταγραφεί κατόπιν νόμιμης επισύνδεσης – συνακρόασης και παρακολούθησης.

Ζήτησε από συνάδερφο να αλλάξει την κατάθεσή του
Ο 40χρονος ζήτησε από συνάδελφό του να αλλάξει μια κατάθεση που είχε δώσει στην οποία είπε ότι τον είχε ακούσει να μιλάει με τον πατέρα του τηλεφωνικά την 14η Ιουνίου 2022 ενώ το θύμα ήταν νεκρό!

Δηλαδή εφέρετο να προσποιείται ότι μιλάει με τον πατέρα του. Δύο συνάδελφοί του μάλιστα είπαν ότι τον άκουσαν όταν κρατούσε το τηλέφωνο να μιλάει με κάποιον που αποκαλούσε πατέρα την 14η Ιουνίου 2022.

Πηγή: iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares