Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Ρόδος – Καταδικάστηκε έως και 3 χρόνια κάθειρξη σε Αλβανό διακινητή ναρκωτικών

Συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και δύο μηνών επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε 39χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα, ηρωίνης, που είχε εξιχνιαστεί πριν από οκτώ χρόνια στο νησί μας.

Αρχικά, τον Ιούλιο του 2020 ο αλλοδαπός είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων για την υπόθεση αυτή, σε κάθειρξη 5 ετών και φυλάκιση 3 μηνών, του είχε επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ ενώ η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισηής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, κατά της απόφασης αυτής ο 39χρονος Αλβανός άσκησε έφεση και προχθές το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Μαρίας Κορακάκη, κρίθηκε και πάλι ένοχος για συμμορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών για την πρώτη πράξη και 5 μήνες για τα ναρκωτικά, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και δύο μηνών.

 

Έξι ακόμη στο μπλέξιμο

Τέσσερις άνδρες αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, μία γυναίκα συμπατριώτισσά τους και ένας Έλληνας ηλικίας – σήμερα – 39 ετών, σε βάρος εκ των οποίων αρχικά είχαν ασκηθεί βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (αγορά, κατοχή, πώληση, αποθήκευση και μεταφορά ηρωίνης) στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση (οι κατηγορίες αυτές άλλαξαν στο πρωτόδικο δικαστήριο).

Το τμήμα δίωξης ναρκωτικών Ρόδου εξάρθρωσε την οργάνωση κατόπιν εμπεριστατωμένης έρευνας, αφού αξιοποιήθηκαν τα κατάλληλα στοιχεία που συλλέχθηκαν για την εγκληματική δράση.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2014 το βράδυ, συνελήφθησαν τέσσερα από τα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα οι τρεις Αλβανοί, ηλικίας –τότε- 30, 30, 25 ετών, καθώς και η 26χρονη ομοεθνής τους.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο 31χρονος «αρχηγός» είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων της οργάνωσης, ενώ πρωτεύοντα ρόλο στην περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών, ως «υπαρχηγός», είχε ο ένας από τους δύο 30χρονους Αλβανούς υπηκόους.

Όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2013, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους και συνεχή δράση, με σκοπό την προμήθεια, διακίνηση και περαιτέρω διάθεση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης στη Ρόδο, αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, εφάρμοζαν συγκεκριμένη τακτική, κατά την οποία κάποια από τα μέλη της παραλάμβαναν και απέκρυπταν τα ναρκωτικά σε διάφορες περιοχές και σημεία, ενώ στη συνέχεια άλλα μέλη της διέθεταν τα ναρκωτικά σε χρήστες.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, βρέθηκαν στη κατοχή των συλληφθέντων και στις οικίες τους:
• 895 γραμμάρια ηρωίνης
• ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
• (3) οχήματα
• (7) κινητά τηλέφωνα
• το χρηματικό ποσό των 4.530 ευρώ και
• βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών, κάρτες τραπεζικών συναλλαγών κ.λπ. έγγραφα.

Χαρακτηριστικά, όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς, τα μέλη της οργάνωσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν την εξιχνίαση της υπόθεσης φέρονται να είχαν διαθέσει στην «αγορά» πάνω από μισό κιλό ηρωίνης, σε διάφορες περιοχές της Ρόδου.

 

Πηγή: rodiaki.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares