Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ρόδος: 7 κατηγορίες σε βάρος του 48χρονου που κατέβασε την Ελληνική Σημαία και μαχαίρωσε αστυνομικό

Απίστευτα είναι τα όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα για την δράση ενός 48χρονου, που κατέβασε την Ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εντοπίστηκε, καταδιώχθηκε και μαχαίρωσε αστυνομικό στην κοιλιακή χώρα.

Ο 48χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας και εξύβριση αλλά και για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, ο δράστης εντοπίστηκε στις 6:30 τα ξημερώματα της Τρίτης να κατεβάζει την σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας και να φεύγει από το σημείο με ένα φορτηγό αυτοκίνητο. Αυτόπτης μάρτυρας ενημέρωσε την αστυνομία που τον καταδίωξε και τον εντόπισε πέριξ της Μεσαιωνικής Πόλης.

Εκεί ο 48χρονος προσπάθησε να διαφύγει, πέταξε αρχικά έναν πυροσβεστήρα στους αστυνομικούς και ακολούθως όταν επιχείρησαν να τον δεσμεύσουν κατάφερε τραύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα αστυνομικού. Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Στο αυτοκίνητο του δράστη βρέθηκαν δύο πυροσβεστήρες, δύο τσεκούρια, ένα κατσαβίδι, 3 αυτοσχέδια κοντάρια κι ένα μεταλλικό δρεπάνι. Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 18χρονου δεν προέκυψε κάτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος, το 2019 είχε νοσηλευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Απολογούμενος ομολόγησε τις πράξεις του ενώ τόνισε ότι θα αναπτύξει περαιτέρω τους ισχυρισμούς του ενώπιον του Εισαγγελέα.

 

newsbomb.gr

Shares