Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Ροδόπη – Έβρος: Χειροπέδες σε διακινητές για μεταφορά μεταναστών – Σκηνές καταδίωξης

Δύο συλλήψεις διακινητών που μετέφεραν μετανάστες έγιναν σε Ροδόπη και Έβρο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δουλέμποροι αγνόησαν σήμα της αστυνομίας και προσπάθησαν να διαφύγουν


Αρχικά, ένας 29χρονος υπήκοος Αλβανίας που μετέφερε παράνομα, με ΙΧ φορτηγό, πέντε μετανάστες, στην επαρχιακή οδό Δοκού – Γρατινής Ροδόπης δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα. Στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς να τα καταφέρει. Όπως προέκυψε το όχημα μεταφοράς έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ο οδηγός δεν είχε ούτε άδεια οδήγησης.

 

 

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη 23χρονος, υπήκοος Σερβίας, καθώς εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και να μεταφέρει παράνομα επτά μετανάστες. Ο φερόμενος ως διακινητής αγνόησε το σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

 

Κατασχέθηκαν τα οχήματα, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares