Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

«Ράλι» προεκλογικών πληρωμών: Δείτε πότε ξεκινάει η καταβολή συντάξεων, επιδομάτων και αναδρομικών…

Ενα πραγματικό «ράλι» προεκλογικών πληρωμών ξεκινά από σήμερα, Τρίτη 25 Ιουνίου, για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων και τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων.


Η αρχή στην πληρωμή των επιδομάτων γίνεται σήμερα με τα 63,2 εκατ. ευρώ που θα καταβληθούν σε 152.962 δικαιούχους για τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα. Τα συγκεκριμένα επιδόματα δίνονται νωρίτερα απ’ ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς κανονικά εισπράττονταν κάθε δίμηνο.

Σήμερα, Τρίτη, θα καταβληθούν και οι συντάξεις και τα επιδόματα του Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα, θα καταβληθούν για συντάξεις και επιδόματα του Ιουλίου 11,28 ευρώ σε 34.100 δικαιούχους. Να σημειωθεί ότι από εδώ και στο εξής οι ανασφάλιστη υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη μέρα του προηγούμενου μήνα αντί για την πρώτη εργάσιμη του εκάστοτε τρέχοντα μήνα.

Από σήμερα θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται και οι συντάξεις Ιουλίου των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, ενώ την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου με τα ποσά των συντάξεων Ιουλίου. Σε ό,τι αφορά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών αναμένεται να καταβάλλει τις συντάξεις Ιουλίου την προσεχή Τρίτη, 2 Ιουλίου.

Την Τρίτη, 25 Ιουνίου, θα καταβληθεί και η τρίτη δόση του επιδόματος ενοικίου. Η συγκεκριμένη καταβολή αφορά όσους συμπλήρωσαν και καταχώρισαν τη σχετική αίτηση μέχρι τις 31 Μαΐου. Το επίδομα ενοικίου, ανάλογα με τις εισοδηματικές προϋποθέσεις, μπορεί να φτάσει έως και τα 210 ευρώ τον μήνα, για ένα πενταμελές νοικοκυριό ή μια μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά.

Το «δώρο» στους απόστρατους
Επιπλέον, την προσεχή Παρασκευή, 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019. Πρόκειται για ένα ποσό ύψους 53,2 εκατ. ευρώ το οποίο θα διαμοιραστεί σε 258.482 δικαιούχους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επιφύλασσε ένα ακόμη προεκλογικό «δώρο» προς τους απόστρατους. Συγκεκριμένα, προγραμμάτισε να αποδώσει αναδρομικά ύψους έως τα 1.000 ευρώ σε 8.500 απόστρατους, με τις συντάξεις Ιουλίου.

Το συγκεκριμένο «πακέτο» αναδρομικών αποδίδεται λόγω λαθών που έγιναν στις πληρωμές του Δεκεμβρίου 2018, με συνέπεια μεγάλος αριθμός απόστρατων να λάβει λιγότερα ή και καθόλου αναδρομικά.

iefimerida

Shares