Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022

Reuters: Ο Nord Stream θα επανεκκινήσει την παροχή αερίου την Πέμπτη

Ο αγωγός σύμφωνα με το πρακτορείο αναμένεται να ξαναρχίσει τη λειτουργία του την Πέμπτη 21 Ιουλίου, αλλά με μικρότερη χωρητικότητα από το μέγιστο των 160 εκατ. κυβικών μέτρων (mcm) την ημέρα της δυναμικότητάς του 

Οι ροές ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1 φαίνεται να επανεκκινούν την Πέμπτη μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης συντήρησης, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Ο αγωγός, ο οποίος παρέχει περισσότερο από το ένα τρίτο των ρωσικών εξαγωγών φυσικού αερίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σταμάτησε για δέκα ημέρες ετήσιας συντήρησης στις 11 Ιουλίου.

Νωρίτερα την Τρίτη, η Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη τον Ευρωπαίο επίτροπο για τον προϋπολογισμό, Γιοχάνες Χαν, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένει την επανεκκίνηση του αγωγού μετά τη συντήρησή του.

Οι πηγές, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπαν στο Reuters ότι ο αγωγός αναμένεται να ξαναρχίσει τη λειτουργία του την Πέμπτη 21 Ιουλίου, αλλά με μικρότερη χωρητικότητα της δυναμικότητάς του από το μέγιστο των 160 εκατ. κυβικών μέτρων (mcm) την ημέρα.

Ο ελεγχόμενος από το Κρεμλίνο ενεργειακός κολοσσός Gazprom, μείωσε τις εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού στο 40% της χωρητικότητάς του τον περασμένο μήνα, επικαλούμενος καθυστερήσεις στην επιστροφή μιας τουρμπίνας που επισκεύαζε η Siemens Energy στον Καναδά.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο «Η Gazprom θα επιστρέψει στα επίπεδα παραδόσεων που κατέγραφε πριν τις 11 Ιουλίου».

Η εφημερίδα Kommersant ανέφερε τη Δευτέρα, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν την κατάσταση, ότι ο Καναδάς έστειλε την τουρμπίνα στη Γερμανία με αεροπλάνο στις 17 Ιουλίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης.

Μία από τις πηγές που επικαλείται το Reuters ανέφερε ότι η τουρμπίνα είναι απίθανο να εγκατασταθεί ξανά έως τις 21 Ιουλίου. Η Gazprom και η Nord Stream 1 δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχόλια την Τρίτη.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares