Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο: Πάνω από 160 κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν σε έξι νάιλον σακούλες σε παραλίες (φώτο)

Παραδόθηκαν στους ειδικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνου για εργαστηριακή εξέταση

Νάιλον σακούλες με μεγάλες ποσότητες κάνναβης εντοπίστηκαν σε παραλίες του Ρεθύμνου.

Μετά το πρώτο φορτίο με 14 κιλά που είχε βρεθεί το Σάββατο, το πρωί της Παρασκευής βρέθηκε ένα ακόμη με 15 κιλά και στη συνέχεια εντοπίστηκαν άλλες τέσσερις σακούλες με 134 κιλά και 150 γραμμάρια κάνναβης εμποτισμένες με θαλασσινό νερό, με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί συνολικά 163 κιλά και 490 γραμμάρια κάνναβης!

Η πρώτη συσκευασία που περιείχε 15 κιλά και 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκε το πρωί από άνδρες της Τροχαίας Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης στην παραλία του Πετρέ στο Ρέθυμνο.

Αμέσως μετά, πολίτες ενημέρωσαν τις αρχές πως βρήκαν άλλες δύο “ορφανές” σακούλες με ναρκωτικά στην περιοχή του Σταυρωμένου κι έτσι ξεκίνησε παράκτια έρευνα με σκάφος του Λιμενικού, στο οποίο επέβαιναν και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Πολύ γρήγορα εντοπίστηκαν άλλες δυο μεγάλες σακούλες με 134 κιλά και 150 γραμμάρια κάνναβης, οι οποίες περισυνελέγησαν.

Το περασμένο Σάββατο, αστυνομικοί του Τ.Α.Ε. είχαν εντοπίσει κατά την διάρκεια περιπολίας τους σε ένα σημείο δίπλα στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Επισκοπής Ρεθύμνου ένα δέμα που περιείχε 14 κιλά και 240 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Το δέμα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, όμως δεν εμφανίστηκε κάποιος για να το παραλάβει και κατασχέθηκε.

Οι έξι νάιλον σακούλες με το περιεχόμενό τους παραδόθηκαν στους ειδικούς του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ρεθύμνου για εργαστηριακή εξέταση.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι να πετάχτηκαν στη θάλασσα από κάποιο σκάφος, είτε για να τις ξεβράσει το κύμα στην ακτή όπου θα τις παραλάμβαναν συνεργοί των επιβατών, πράγμα που δεν συνέβη γιατί εντοπίστηκε η πρώτη, είτε επειδή όσοι επέβαιναν σε αυτό είδαν να πλησιάζει άλλο σκάφος και φοβήθηκαν μήπως συλληφθούν από το Λιμενικό.

pronews.gr

Shares