Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ρεσιτάλ Ερντογάν: Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας!

Ρεσιτάλ βαθμούς εξαπάτησης από τον Τούρκο πρόεδρο μετά την συνάντηση του με τον Ζελένσκι


Σε ένα νέο χλευασμό της διεθνούς κοινότητας προέβη πριν από λίγο κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του μετά τη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση έγινε στην Λβιβ, όπου ο Ερντογάν ήταν ο μοναδικός ξένος ηγέτης που μετέβη αεροπορικώς, ενώ όλοι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, πήγαν με το τρένο.

Ο Ερντογάν λοιπόν δήλωσε ότι η Τουρκία τάσσεται πλήρως στο πλευρό της Ουκρανίας, ότι υποστηρίζει την εδαφική της ακεραιότητα σε όλο το εύρος. Υπονοώντας φυσικά και την Κριμαία.

Παράλληλα δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και την στρατηγική συνεργασία, η οποία ήδη είναι εξαιρετικά ισχυρή στο στρατιωτικό τομέα.

Εξέφρασε την ανησυχία του για όσα γίνονται στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, λέγοντας ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να επιτρέψει ένα νέο Τσερνόμπιλ.

Η Τουρκία εργάζεται για τον τερματισμό των συγκρούσεων διπλωματικά, ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, προσθέτοντας: «Σταθήκαμε δίπλα στους Ουκρανούς φίλους μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Όχι μόνο η Ουκρανία, αλλά ολόκληρος ο κόσμος έχει αρχίσει να αισθάνεται θετικά αποτελέσματα από την ιστορική συμφωνία της Κωνσταντινούπολης για την επανέναρξη των ουκρανικών εξαγωγών σιτηρών, Από την 1η Αυγούστου, έχουμε παραδώσει περίπου 625.000 τόνους ουκρανικών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές μέσω 25 πλοίων«

«Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», συνέχισε ο Ερντογάν, παριστάνοντας τον ειρηνοποιό ενώ είναι ο παγκόσμιος ταραξίας. Δικαιολόγησε μάλιστα τον σκοπό του ταξιδιού του, λέγοντας ότι ήταν για να οργανώσει την επίτευξη μίας συμφωνίας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τερματισμό των εχθροπραξιών! Ενώ προσέθεσε ότι ήδη η Τουρκία φιλοξενεί 325.000 Ουκρανούς πρόσφυγες στο έδαφος της.

Κλείνοντας, ο Ερντογάν ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον Πούτιν προκειμένου να του μεταφέρει τα συμπεράσματα της συνάντησης του με τον Ζελένσκι.

Είναι προφανές ότι ο τούρκος πρόεδρος θεωρεί ότι απευθύνεται σε μπαμπουίνους, καθώς η Τουρκία έχει θησαυρίσει βοηθώντας την Ρωσία να παρακάμψει όλες τις δυτικές κυρώσεις, εξοικονομώντας δισεκατομμύρια.

newsbreak.gr

Shares