Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Ρεπουμπλικάνοι: Προετοιμαστείτε για ένα 2023 γεμάτο έρευνες

Kevin McCarthy speaks during a news conference.

Ο Ρεπουμπλικανός εκπρόσωπος Τζέιμς Κόμερ από το Κεντάκι, μέλος κατάταξης στην Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρύθμισης της Βουλής, στέκεται μαζί με άλλους Ρεπουμπλικάνους της Βουλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για να συζητήσουν την έρευνά τους σχετικά με τις οικογενειακές επιχειρηματικές συναλλαγές Μπάιντεν στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον, DC, 17 Νοεμβρίου 2022 . 

Με την πλειοψηφική τους ιδιότητα να έχει πλέον εξασφαλιστεί για το 118ο Κογκρέσο, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η έρευνά τους για τις επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν θα αποκαλύψει την επιρροή από τον εν ενεργεία πρόεδρο.

«Πρόκειται για έρευνα για τον Τζο Μπάιντεν», είπε το μέλος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζέιμς Κόμερ σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ως πρόεδρος σχεδίαζε να ερευνήσει τις επιχειρηματικές συναλλαγές και τα τραπεζικά αρχεία που σχετίζονται με τον Χάντερ Μπάιντεν που ισχυρίζεται ότι συνδέουν τον Πρόεδρο Μπάιντεν με ξένες δυνάμεις. .

Μέχρι σήμερα, κανένα στοιχείο δεν έχει τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του Δημοκρατικού Κόμματος ότι το έργο του Χάντερ Μπάιντεν επηρέασε τις πολιτικές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των τριών θητειών του πατέρα του στον Λευκό Οίκο ή ότι ο Τζο Μπάιντεν επωφελήθηκε κατά κάποιο τρόπο από τις συναλλαγές του Χάντερ.

Ο Comer περιέγραψε τα σχέδια να ρίξει τον μικρότερο γιο του προέδρου Μπάιντεν που μαστίζεται από το σκάνδαλο πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, θεωρώντας τον Χάντερ Μπάιντεν ως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Αυτός και άλλα μέλη της Επιτροπής Εποπτείας ανεβάζουν τα πράγματα σε μια βαθμίδα μετά την επίσημα ανατροπή του ελέγχου της αίθουσας , υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι ο « μεγάλος τύπος » που είχε στενή σχέση και επωφελήθηκε από τις επιχειρηματικές ρυθμίσεις του Χάντερ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν γνώριζε ότι αυτό ερχόταν και βελτιώνει τα μηνύματα και τις νομικές στρατηγικές της σε περίπτωση που αρχίσουν να κυκλοφορούν κλήσεις ή κατηγορίες.

Πηγή: businessinsider.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares